Redactia.ro
Home » Știri » DOLIU în teatrul românesc. Damian Oancea a murit la vârsta de 74 de ani

DOLIU în teatrul românesc. Damian Oancea a murit la vârsta de 74 de ani

DOLIU în teatrul românesc. Damian Oancea a murit la vârsta de 74 de ani

DOLIU în teatrul românesc. Damian Oancea a murit la vârsta de 74 de ani. Teatrul Național Mihai Eminescu a făcut anunțul trist miercuri seară.

DOLIU în teatrul românesc. Damian Oancea a murit la vârsta de 74 de ani

Anunțul trist a fost făcut miercuri seară de Teatrul Național Mihai Eminescu din București. Reprezentanții insitituției a anunțat trecerea în neființă a actorului Damian Oancea.

Născut la Craiova, în 1945, actorul a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București în anul 1969. Marele actor debuteazp în același an la Teatrul de Nord din Sat-Mare.

Cu prezența sa scenică impresionantă, registrul lui interpretativ a acoperit toate genurile dramatice. Damian Oancea a pășit pe scenele teatrului românesc cu Iona de Marin Sorescu. Acesta era îndrăgostit de creația lui Sorescu și a simțit fiecare fibră a sa, interpretând și chiar a creat spectacole pe texte de teatru ori pe versurile acestuia.

Damian Oancea a murit

Rămân astfel în memoria culturală a orașului personajele sale soresciene din La Lilieci, Matca, Am zărit lumină, dar și numeroase alte roluri, în întâlniri memorabile cu mari autori ai lumii din toate timpurile (Shakespeare, Molière, Cehov, Harold Pinter, Brecht, Caragiale, Dario Fo, Sartre, D.R. Popescu, Tudor Mazilu, Mrožek etc).

Damian Oancea va rămâne în gândurile noastre. Suntem cu toții alături de familia sa. Dumnezeu să îl odihnească!

Timișoara, 25 februarie 2020”, este postarea de pe pagina de Facebook a Teatrului Național Mihai Eminescu, din Timișoara.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: