Redactia.ro
Home » Știri » Doliu mare în presa românească! Unul dintre cei mai iubiți jurnaliști s-a stins după o lungă suferință

Doliu mare în presa românească! Unul dintre cei mai iubiți jurnaliști s-a stins după o lungă suferință

GALERIE FOTO (2) Doliu presa

Presa românească a primit o lovitură dureroasă duminică, moment în care unul dintre cei mai iubiți jurnaliști s-a stins din viață. Bărbatul de 77 de ani a fost învins de o boală care îl măcina foarte tare.

Unul dintre aspectele semnificative ale carierei sale a fost rolul de secretar general de redacție, în care și-a adus contribuția la organizarea și coordonarea activităților redacționale. Cu o abordare echilibrată și abilități administrative remarcabile, a fost un lider respectat în mediul redacțional.

Doliu în presa românească

Cu profund regret și tristețe, presa românească a suferit o pierdere grea odată cu trecerea în neființă a lui Ion Nicula, un fost ziarist de marcă, în vârstă de 77 de ani. Nicula, care a slujit jurnalismul cu pasiune și devotament, a încetat din viață pe 19 noiembrie, la Ștefănești, în urma unei îndelungate suferințe provocate de boala Parkinson.

Cu o carieră impresionantă, Ion Nicula și-a început parcursul în lumea jurnalismului la ziarul „Secera și Ciocanul” și a continuat să își aducă contribuția valoroasă la presa locală prin implicarea sa la „Argeșul Liber”. Cu profesionalism și abilități remarcabile, a acoperit domenii variate, de la știrile sociale și economice până la cele sportive, lăsând o amprentă puternică în fiecare departament în care a activat.

Mai mult decât un jurnalist de succes, Ion Nicula a fost și un mentor dedicat, ghidând și formând generații întregi de tineri jurnaliști. Astăzi, mulți dintre aceștia sunt nume cunoscute și apreciate în presa locală și chiar națională, datorită influenței și îndrumării sale atente.

Ion Nicula
Ion Nicula

După o viață dedicată presei, s-a retras în glorie

La jumătatea anilor 2000, Ion Nicula s-a retras din activitatea de zi cu zi și s-a pensionat, retrăgându-se la locuința sa din Ștefănești, lângă Pitești. Cu toate acestea, liniștea sa a fost umbrită de o veste cumplită – diagnosticul de boală Parkinson. A început o luptă curajoasă împotriva acestei boli nemiloase, dar el a continuat să rămână un exemplu de curaj și rezistență pentru cei din jurul său.

Anul trecut, pe 16 noiembrie, viața lui Ion Nicula a suferit o altă lovitură devastatoare odată cu decesul soției sale. Această pierdere bruscă a intensificat suferința sa și a adăugat o încercare suplimentară în viața sa deja plină de provocări. Cu toate acestea, a rămas demn și a continuat să lupte, găsind puterea în amintirile frumoase ale unei vieți dedicate jurnalismului și educației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: