Redactia.ro
Home » Știri » Dosar penal pentru agresorul lui Gelu Voican Voiculescu

Dosar penal pentru agresorul lui Gelu Voican Voiculescu

Gelu Voican Voiculescu

Agresorul fostului vice prim-ministru Gelu Voican Voiculescu s-a ales cu dosar penal. Cel care l-a lovit a fost identificat pe baza filmărilor și va da explicații în fața polițiștilor.

Gelu Voican Voiculescu a fost bătut până la sânge, scuipat și alungat de revoluționari, sâmbătă, în Piaţa Universităţii. Scenele violențe s-au petrecut chiar sub ochii jandarmilor dar și ai viitoarei soții, mai tânără cu 40 de ani.

„Incidentul s-a produs în Piaţa Universităţii la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoană a fost lovită cu un obiect în zona capului. În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zonă pe cel accidentat”, a transmis Jandarmeria.

Un șofer beat și fără permis a intrat cu mașina într-o mașină de poliție. Ce alcoolemie avea șoferul

Voiculescu a depus plângere penală împotriva agresorului său, un bărbat de 68 de ani, nefiind cunoscut cu antecedente la adunările publice, anunță Poliția Capitalei. Conform HotNews, cercetările sunt efectuate de Secția 1 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă teritorial și material.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Recent, el a fost în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluției Române, instituție pe care o conduce. Mai multe organizații civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sâmbătă, evenimentul a fost anulat.

Cine a fost Gelu Voican Voiculescu

Gelu Voican Voiculescu a fost participant activ la evenimentele din timpul Revoluției, din decembrie 1989.  A fost delegat al Frontului Salvării Naționale, alături de Victor Atanasie Stănculescu și de Virgil Măgureanu, la procesul intentat lui Nicolae Ceaușescu din 25 decembrie 1989 și la execuția liderului comunist.

Gelu Voican Voiculescu s-a ocupat de înhumarea soților Ceaușescu. După Revoluția din decembrie 1989, a deținut funcția de viceprim-ministru în primul guvern provizoriu și responsabil cu controlul serviciilor secrete (28 decembrie 1989 – 28 iunie 1990).

În data de 31 decembrie 1989, imediat după arestarea gen. Iulian Vlad și a apropiaților acestuia, președintele CFSN, Ion Iliescu, l-a numit pe Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru în Guvernul provizoriu, în funcția de comandant al structurilor fostului „Departamentul al Securității Statului”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini