Redactia.ro
Home » Știri » Dosar penal pentru foștii șefi ai Spitalului de Urgență Suceava. Ce acuzații le aduc procurorii

Dosar penal pentru foștii șefi ai Spitalului de Urgență Suceava. Ce acuzații le aduc procurorii

Fosta conducere a Spitalului Județean Suceava este cercetată pentru pentru proasta gestionare a crizei coronavirului. Spitalul sucevean a fost primul focar de coronavirus din România, încă la debutul pandemiei.

Sute de cadre medicale (asistente, medici) și de pacienți de la spitalul din Suceava s-au infectat cu noul coronavirus. Medici din unitatea spitalicească au dezvăluit că toate cadrele medicale au fost chemate la spital, indiferent dacă erau sau nu diagnosticate cu COVID-19, de către conducerea unității.

Conducerea spitalului a fost înlocuită cu una militară, după care a demisionat. Conducerea militară s-a retras la finalul lunii aprilie când un manager interimar a fost instalat prin votul medicilor doctorul Anatolii Buzdugan.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea sub urmărire penală a fostei conduceri a Spitalului Județean Suceava la izbucnirea focarului de Covid-19.

Cine sunt cei vizați de ancheta penală

Cei patru urmăriți sunt Vasile Rîmbu, fostul director general al spitalului, Mircea Macovei, fostul director medical, Dorina Chirap, director de îngrijiri, și medicul Cătălina Zorescu, coordonator al Compartimentului de Prevenire a Infecțiilor, potrivit Monitorul de Suceava.

Aceștia sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă și zădărnicirea combaterii bolilor. Celor patru li s-a comunicat învinuirele ce le sunt aduse.

„La data de 12 iunie 2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de patru suspecţi, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu (…), neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă (…) şi zădărnicirea combaterii bolilor (…). În perioada 17 – 18 iunie, celor patru persoane le-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de suspect”, se precizează într-un comunicat al PÎCCJ.

În județul Suceava sunt 3.852 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, cele mai multe din țară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: