Redactia.ro
Home » Știri » Dosarul Colectiv. Pirotehnistul din clubul groazei a pledat nevinovat

Dosarul Colectiv. Pirotehnistul din clubul groazei a pledat nevinovat

Dosarul Colectiv. Pirotehnistul din clubul groazei a pledat nevinovat

Pirotehnistul din clubul groazei a pledat nevinovat. Pirotehistul care a montat artificiile în Colectiv a declarat, în fața instanței, că flăcările ar fi fost eliminate dacă stingătorul din club funcționa.

Dosarul Colectiv. Pirotehnistul din clubul groazei a pledat nevinovat

Pirotehnistul care s-a ocupat de montarea artificiilor din Clubul Colectiv, a fost audiat astăzi în dosarul Colectic. Acesta a declarat în fața instanței că incendiul putea fi evitat dacă stingătorul din club mergea.

Pledez nevinovat, a început pirotehnistul Marian Moise declarația din fața instanței.

Potrivit Mediafax, acesta a precizat că avea voie, ca priotehnist, să monteze efecte pirotehnice atât înh spații exterioare, cât și în spații interioare.

Am aflat de evenimentul de la Colectiv. Niță mi-a spus că Adrian Rugină a solicitat jeturi de CO2 la Colectiv. Eu nu am avut discuție cu Rugină. Joi seară a fost o mică ședință la firmă, mi s-a spus că sunt șanse de 505 să montăm și articole pirotehnice. A doua zi, m-a sunat doamna Niță și mi-a spus că vom monta și artificii„, a declarat pirotehnistul.

Stingătorul nu a funcționat

Marian Moise a mai spus că un angajat le-a spus să nu monteze artificiile pe boxe, pentru că există un tavan fals. Într-un final, artificiile au fost montate pe schele, în lateral. După prima melodie, artificiile au fost activate, dar doar 2 dintre cele 4 s-au activat, celelalte luând foc ulterior.

Am verificat de ce nu porniseră celelelate. 2 erau în paralel și nu era susficientă tensiune. Am schimbat din paralele în serie. La al doilea moment au pornit toate jerbele. Nu pot aprecia ce a produs flacăra. Flacăra a apărut foarte repede„.

În opinia sa, stingătorul de la club nu funcționa pentru că avea cuiul scos. Deși avea obligația de a aduce un stingător, pirotehnistul a spus că avea el în mașină un stingător,dar că la nevoie îl poate folosi pe cel al clubului.

Deși regulamentul cere să se faăc o ședință tehnică cu conducerea clubului, atunci nu s-a făcut. Deși a observat buretele de pe stâlp, acesta nu l-a atins și nici nu l-a verificat. De asemenea, acesta susține că nu a văzut un plan de evacuare al Clubului Colectiv.

Citeste si:4 ani de la Colectiv. Unii participanți la marșul în memoria victimelor din Colectiv au cerut demisia lui Raed Arafat

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: