Redactia.ro
Home » Homepage » Dosarul Colectiv. Procurorii cer pedepasă maximă de 15 ani pentru Piedone

Dosarul Colectiv. Procurorii cer pedepasă maximă de 15 ani pentru Piedone

Dosarul Colectiv. Procurorii cer pedepasă maximă de 15 ani pentru Piedone

Pedepasă maximă de 15 ani pentru Piedone. Procurorii au cerut luni, la dezbaterile din dosarul Colectiv de la Tribunalul București, pedeapsa maximă pentru Cristan Popescu Piedone și pentru alți foști angajați ai primăriei Sectorului 4. Pedeapsa maximă e de 15 ani.

Pedepasă maximă de 15 ani pentru Piedone

Potrivit Mediafax, reprezentantul Ministerului Public a cerut instanței ca fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone și alte angajate ale Primăriei, să primească pedeapsa maximă de 15 ani de închisoare. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

Dosarul Colectiv a parcurs pași rari și îngreunați. Acesta și-a început jduecata la Judecătoria sectorului 4, unde vreme de câteva termene bune s-a discutat strict pe competența instanței. În dosarul Colectiv, au mai fost trimiși în judecată pompierii Antonina Radu și George Petrică Matei, fiind acuzați că știau că acel club funcționa fără autorizații de securitate la incendii și nu au luat măsuri.

Pirotehnistul din clubul groazei a pledat nevinovat

Pirotehnistul care s-a ocupat de montarea artificiilor din Clubul Colectiv, a fost audiat astăzi în dosarul Colectic. Acesta a declarat în fața instanței că incendiul putea fi evitat dacă stingătorul din club mergea.

Acesta a precizat că avea voie, ca priotehnist, să monteze efecte pirotehnice atât înh spații exterioare, cât și în spații interioare.

Am aflat de evenimentul de la Colectiv. Niță mi-a spus că Adrian Rugină a solicitat jeturi de CO2 la Colectiv. Eu nu am avut discuție cu Rugină. Joi seară a fost o mică ședință la firmă, mi s-a spus că sunt șanse de 505 să montăm și articole pirotehnice. A doua zi, m-a sunat doamna Niță și mi-a spus că vom monta și artificii„, a declarat pirotehnistul.

Stingătorul nu a funcționat

Marian Moise a mai spus că un angajat le-a spus să nu monteze artificiile pe boxe, pentru că există un tavan fals. Într-un final, artificiile au fost montate pe schele, în lateral. După prima melodie, artificiile au fost activate, dar doar 2 dintre cele 4 s-au activat, celelalte luând foc ulterior.

În opinia sa, stingătorul de la club nu funcționa pentru că avea cuiul scos. Deși avea obligația de a aduce un stingător, pirotehnistul a spus că avea el în mașină un stingător,dar că la nevoie îl poate folosi pe cel al clubului.

Citeste si:Incredibil ce a descoperit acest cuplu sub casa în care lucuiau

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini