Redactia.ro
Home » Știri » Dosarul „Colectiv” trimis de la Parchetul Militar, înapoi la Parchetul General

Dosarul „Colectiv” trimis de la Parchetul Militar, înapoi la Parchetul General

Dosarul "Colectiv" trimis de la Parchetul Militar, înapoi la Parchetul General

Dosarul „Colectiv”. De când Secția de urmărire penală a Parchetului General a trimis dosarul Colectiv la Parchetul Militar, o parte din dosar se întoarce la secția Parchetului General.

Dosarul „Colectiv” trimis de la Parchetul Militar, înapoi la Parchetul General

După câteva zile de când Secția de urmărire penală a Parchetului General a trimis dosarul Colectiv la Parchetul Tribunalului Militar București, acesta a fost trimis înapoi la Parchetul de pe Înalta Curte de Casație și Justiție.

În Monitorul Oficial se arată că PTMB a declinat partea care nu privește militarii de la IGSU, ci doar modul în care a fost acordat primul ajutor și eventuala neglijență a cadrelor medicale care au acționat la fața locului. Cercetările vor fi desfășurate în continuare de Secția de urmărire penală și criminalistică aflată sub coordonarea procurorului șef Romulus Varga.

Filmarea nu apare în dosarul Colectiv

Înregistrarea de 20 de minute apărută în spațiul public în urmă cu câteva zile, nu apare în dosarul aflat pe rolul instanței,c are a fost instrumentat de procurori ai acestei secții.

Potrivit unor surse judiciare, la dosarul aflat în instanță există un proces verbal în care apar ca fiind trimise și filmări la Parchetul General. Însă, IGSU, se pare că nu le-a trimis niciodată până la finalizarea anchetei.

Filmări secrete cu primele minute ale intervenției de la Colectiv, publicate la patru ani de la tragedie

Un ofiţer de pompieri a oferit redacţiei Libertatea un film de 20 de minute şi 40 de secunde realizat în noaptea incendiului de la Colectiv chiar de subofiţerul care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov, ajuns la locul dezastrului. Filmul va fi publicat la ora 10.30.

Imaginile nu au fost făcute publice niciodată. „Am simţit că e normal ca publicul să ştie tot adevărul ca să se închidă cercul. După ce s-a realizat ce conţin, filmările colegului meu nu au fost văzute decât de către un grup mic de ofiţeri superiori, nu au fost folosite nici la analizele interne, nu au fost date Corpului de Control al Guvernului Cioloş şi nici procurorilor”, a explicat ofiţerul de pompieri, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Citeste si:Cristian Borcea află astăzi dacă iese din închisoare

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: