Redactia.ro
Home » Știri » Cristian Borcea află astăzi dacă iese din închisoare

Cristian Borcea află astăzi dacă iese din închisoare

Astăzi Tribunalul Ilfov va decide, dacă aprobă sau nu eliberarea condiționată a lui Cristian Borcea

Magistrații Tribunalului Ilfov sunt așteptați miercuri să decidă dacă aprobă sau nu eliberarea condiționată în cazul lui Cristi Borcea. Acționarul FC Dinamo a fost închis în februarie 2019, după condamnarea din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din județul Constanța.

Cristian Borcea află astăzi dacă iese din închisoare

Astăzi, Magistrații tribunalului Ilfov trebuie să hotărască dacă aprobă sau nu eliberarea condiționată lui Cristian Borcea. Dacă Tribunalul Ilfov va admite cererea de eliberarea condiționată a fostului acționar FC Dinamo, acesta va părăsi Penitenciarul Jilava.

Cristi Borcea este închis din luna februarie a acestui an după ce a fost condamnat definitiv în dosarul retrpcedărilor ilegale de terenuri din județul Constanța. În data de 11 septembrie 2019, magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au aprobat cererea fostului acționar dinamovist de eliberare condoționată. Ulterior, aceasta a fost contestată de procurori.

Judecătorii au arătat că motivul acceptării eliberării este faptul că Borcea a fost stăruitor în muncă în penitenciar.

Cristi Borcea, un deținut model

Potrivit judecătorilor Sectorului 4, fostul acționar a avut un comportament apreciat ca fiind corespunzător, a participat la programele educaționale și psihologice și nu a fost sancționat disciplinar. Acesta a fost recompensat de 41 de oriși de 21 de ori cu permisiunea de ieșire din penitenciar. De asemenea, în document se arată faptul că Borcea a avut o atitudine pozitivă față de activitățile și programele de educație și asistență psihosocială.

Acceptarea sau nu a libertății constituie o cauză de descurajare a persoanei condamnate în procesul de reintegrare deoarece aceasta realizează că liberarea nu depinde de conduita sa pe durata executării. Ba din contră, aceasta constă în faptele sale anterioare, pe care oricum nu le mai poate influența în niciun fel.

În luna mai, Cristian Borcea a mai depus o cerere de eliberare, însă Tribunalul București a respins-o.

Citeste si:Cum arăta Anamaria Prodan în copilărie. Nu ai cum să o recunoști

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: