Redactia.ro
Home » Știri » Două CUTREMURE au avut loc în mai puțin de șase ore, în Vrancea și Buzău

Două CUTREMURE au avut loc în mai puțin de șase ore, în Vrancea și Buzău

Două CUTREMURE au avut loc în mai puțin de șase ore, în Vrancea și Buzău

În noaptea de miercuri spre joi, au avut loc două cutremure cu magnitudinea de 3 și 2.4 grade, în județele Vrancea si Buzău.

Două CUTREMURE au avut loc în mai puțin de șase ore, în Vrancea și Buzău

Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în noaptea de miercuri spre joi, s-au înregistrat două cutremure cu magnitudinea de 3 și 2.4 grade pe scara Richter. Cele două seisme au avut loc în mai puțin de șase ore în județele Vrancea și Buzău. Primul seism s-a produs la ora 1.55 în județul Vrancea, având magnitudinea de 3 grade. Cutremurul s-a produs la 99 kilometri adâncime, în apropierea orașelor Odobești, Panciu, Focșani, Onești, Mărășești.

Cel de-al doilea cutremur a avut loc la ora 7.41 în județul Buzău, cu o magnitudine de 2.4 grade pe scara Richter. A fost înregistrat la o adâncime de 8 kilometri, în apropiere de orașele Făurei, Pogoanele, Ianca, Însurăței, Râmnicu Sărat.

Cel mai puternic cutremur din 2019

Un seism cu magnitudinea de 4,5 s-a produs pe 3 septembrie, la ora 14.55, potrivit aplicaţiei INFP. Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 4.5 pe scara Richter şi s-a produs o la adâncimea de 140 de km. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orase: Nehoiu(12km), Întorsura Buzăului(30km), Covasna(33km), Vălenii de Munte(44km), Slănic(47km), potrivit INFP.

Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

Citeste si:Johannes Visscher apare într-un documentar din 1997

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: