Redactia.ro
Home » Știri » Două magazine Carrefour au fost închise. Inspectorii ANPC au constatat nereguli grave

Două magazine Carrefour au fost închise. Inspectorii ANPC au constatat nereguli grave

Două magazine Carrefour au fost închise. Inspectorii ANPC au constatat nereguli grave

Două magazine Carrefour au fost închise. 14 magazine Carrefour au fost verificate de inspectorii ANPC. În urma cercetării, au fost constatate abateri pentru care au fost aplicate 35 de ameni în valoare de 301.000 lei, fiind închise temporar până la 6 luni două dintre magazine.

Două magazine Carrefour au fost închise. Inspectorii ANPC au constatat nereguli grave

Inspectorii ANPC au verificat 14 magazine din lanțul de magazine Carrefour. Conform autorităților, au fost retrase din magazine temporar de la vânzare 209 kg de produse alimentare în valoare de 3.798 lei. De asemenea, au fost retrase definitiv 1.423 kg de produse alimentare în valoare de 28.875 lei și s-a cerut rezolvarea deficiențelor și începerea procedeurilor de autorizare pentru mașinile de produs gheață.

Problemele grave sunt comercializare peștlui fără respectarea condițșiilor de păstrare, produse calde expuse la temperaturi mai mici de 60 de grade. De asemenea , și comercializare de produse cu caracteristici necorespunzătoare, produse fără dată de fabricație, pește alterat. Nerespectarea temperaturilor de depozitare pentru produse di carne și pește, nerespectarea condițiilor de expunere a mărfii.

14 magazine Carrefour verificate de ANPC

14 magazine Carrefout au fost aspru verificate de inspectorii ANPC, asta după ce în urmă cu o săptămână au fost controlate fast-food-urile KFC și McDonald,unde s-au găsit nereguli în legătură cu gheața din sucurile oferite clienților.

ANPC a verificat Carrefour București Militari, Carrefour București Băneasa, Carrefour Constanța, Carrefout Brașov, Carrefour București Grand-Arena, Carrefour București Colosseum, Carrefour Satu-Mare, Carrefour CLuj-Napoca. Inspectorii ANPC au specificat că în legătură cu magazinul din Cluj-Napoca, în  raportul lor apare că au alimente care pun în pericol sănătatea consuamtorilor.

La Carrefour Mega Mall, spre exemplu, ANPC a găsit în depozit carne de mânzat expirată, pește depozitat incorect, alimente depozzitate la temperaturi mai mici de 60 de grade pentru masa caldă.

La Carrefour Militari au fost, de asemenea, probleme cu depozitarea incorectă a peștelui, cu inducerea în eroare a consumatorului privind prospețimea peștelui și cu respectarea temperaturii unor produse alimentare.

Citeste si:Ce a făcut Simona Secrier înainte ca Mihai Constantinescu să moară

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: