Redactia.ro
Home » Stil de viață » Două rețete de burgeri pe care să-i faci acasă, la grătar

Două rețete de burgeri pe care să-i faci acasă, la grătar

Două rețete de burgeri

Rețetele de burgeri sunt cele mai apetisante mâncăruri, atunci când vine vorba despre o masă rapidă și copioasă. Întotdeauna burgerii au fost o opțiune pentru orice persoană și-ar fi dorit să mânânce un preparat rapid și delicios.

Burgerii sunt mult mai gustoși dacă sunt făcuți în casă, motiv pentru care noi vă recomandăm două rețete de burgeri.

Două rețete de burgeri pe care să-i faci acasă, la grătar

Burgerul a fost inventat în statul Wisconsin, în 1885, Charles Nagreen a început să vândă în târguri locale chiftelele clasice sub formă de sendvișuri numite hamburgeri.

Rețeta lui Jamilie Oliver, Insanity Burger

Ingrediente:

500 gr carne tocată, amestec de porc şi de vită
6 felii bacon (opţional)
sare
piper
ketchup dulce
muştar dulce
2 cepe roşii mari
6 felii de gouda, emmentaler sau orice tip de caşcaval doriţi
6 chifle pentru hamburger maioneză
3-4 castraveţi muraţi
salata iceberg sau salată verde, clasică – 8 sau 10 frunze

Mod de preparare:

Se amestecă carnea tocată împreună cu o lingură de ketchup, una de muștar, o jumătate de linguriță de sare și piper.

Apoi se formează 6 burgeri și se lasă la rece pentru o oră. Ulterior ceapa se taie rondele și se amestecă cu un praf de sare, piper și o linguriță de oțet alb de vin, după care se lasă deoparte.

Salata se taie sau se ruoe și se amestecă cu 5-6 lingurițe de maioneză, până se formează o salată cremoasă. Castraveții se taie rondele, se prăjesc feliile de bacon în tigaie, pe ambele părți și se lasă pe o farfurie.

După care se încinge o tigaie de teflon sau un grill electric și se pun burgerii, după care se lasă aproximativ 2 minute pe o parte, până se rumenesc, apoi se întorc pe cealaltă parte și se ung cu muștar.

Se lasă la prăjit 2 minute, după care întorc și se dau cu muștar și pe cealaltă parte.

Pe baza chiflei se pune puțină salată verde cu maioneză, bacon, un burger, după care se adaugă salata de ceapă, castraveți murați și se închide cu capacul chiflei.

Burger cu carne de vită

Ingrediente:

500 gr carne de vită tocată
2 ouă
1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
1 ceapă tocată mărunt
3 căţei de usturoi pisaţi
sare,
piper
2 linguriţe cu amestec de mărar,
oregano,
cimbru,
boia de ardei (dulce sau iute, cum preferaţi)
chifle cu susan
caşcaval felii
salata verde
felii de roşii

Mod de preparare:

Pentru început, carne de vită se amestecă cu ceapa, ouăle, bicarbonatul de sodiu, usturoiul, sarea, piperul și se pun condimentele. Se lasă un sfert de oră compoziția să se integreze apoi se formează chiflele și se pun în tavă pe o hârtie de copt.

Se bagă tava la cuptor, timp de 15 minute, și burgerii pot fi făcuți și la grătar sau prăjiți în foarte puțin ulei.

Apoi se pune câte o bucată de carne în chiflă, se adaugă felii de cașcaval, roșiile și salata. De asemeneam, se adaugă sos, ketchup sau muștar și se savurează calzi. Poftă bună!

Loading...