După o zi obositoare, ultimul lucru la care vrei să te mai gândești este „Ce mâncăm la cină?”. Cu siguranță nu vrei să stai restul zilei în bucătărie, așa că am pregătit pentru tine cele mai rapide și delicioase rețete de cină, pentru toată familia!
Rețete pentru cină. Sunt extrem de rapide
Poți alege dintr-o mulțime de variante pentru a pregăti o cină delicioasă, pentru întreaga familie, în mai puțin de 30 de minute. Cine vrea să stea în bucătărie toată seara, în loc să se relaxeze? Iată câteva rețete de mâncare potrivite pentru cei grăbiți sau înfometați.
Spaghete cu sos de carne și roșii
Pentru această rețetă pentru cină, avem nevoie de:
450 g spaghete
sare
1 ceapă medie, curățată și tăiată în sferturi
2 căței de usturoi, curățați
1 tulpină de țelină, curățată și tăiată în 4
1 morcov mic, curățat și tăiat în patru
2 linguri de ulei de măsline
230 g de carne tocată de vită
230 g de carne tocată de porc
2 linguri de pastă de tomate
1 linguriță de oregano uscat
piper negru proapăt măcinat
1/4 cană de vin roșu
140 g de sos de tomate
2 linguri de unt
parmezan proaspăt ras
Cum se prepară
Tăiem ceapa, țelina și usturoiul și le călim în ulei, după care aădugăm și carnea și gătim pentru cam trei minute. Punem restul ingredientelor și amestecăm. Când pastele au fiert, le scurgem și le mai gătim în sos câteva minute.
Tocană de vită
Ingrediente
1 lingură de ulei vegetal
1 kg de carne de vită tăiată cubulețe
1 lingură de ulei de măsline extravirgin
1 ceapă tocată mărunt
2 morcovi tocați rondele
2 bucăți de țelină
1 praf de sare
piper
3 căței de usturoi
100 ml sos de tomate
2 l supă de vită
1 linguriță de sos Worcestershire
1 linguriță de mărar uscat
2 frunze de dafin
450 g cartofi curățați, tăiați cuburi
150 g mazăre congelată
pătrunjel tocat mărunt
Rețetă pas cu pas
Începem această rețetă prin a încinge uleiul într-o oală mare. Punem carnea de vită și o lăsăm până se rumenește pe toate părțile, circa 10 minute. După ce scoatem carnea, adăugăm ceapa, morcovul și țelina, pe care le gătim timp de cinci minute. Punem sare și piper, usturoiul, sosul de roșii și mai lăsăm totul pe foc timp de două minute.
După aceea, adăugăm din nou carnea de vită și punem supa, adăugăm restul de ingrediente acoperim vasul și lăsăm să fiarbă pentru 30 de minute. Mai punem și cartofii și îi lăsăm până se înmoaie, iar apoi mazărea și mai fierbem totul trei minute. Pătrunjelul îl punem ultimul.