Redactia.ro
Home » Știri » Dr. Streinu-Cercel enervat pe atitudinea românilor: “Când mă uit la televizor mă apucă groaza!”

Dr. Streinu-Cercel enervat pe atitudinea românilor: “Când mă uit la televizor mă apucă groaza!”

Adrian Streinu Cercel

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel se declară indignat față de modul în care românii aleg să reacționeze la sfaturile autorităților.

Streinu-Cercel îi critică pe români

Doctorul Streinu-Cercel îi critică dur pe români, pentru că nu respectă măsurile și recomandările autorităților . De asemenea, acesta este indignat că cetățenii nu poartă masca de protecție corect, iar acest lucru le pune atât lor, cât și persoanelor apropiate, viețile în pericol.

Dacă noi suntem suficient de inteligenți și aplecați asupra problemei și menținem măsurile de distanțare socială: ne ducem să ne spălăm pe mâni, ne ducem să ne spălăm pe față când ajungem acasă, facem toate aceste lucruri ca lumea, purtăm masca, acoperim și nasul și gura. Când mă uit la televizor mă apucă groaza, pentru că văd majoritatea măștilor pe sub nas, nu folosesc la nimic. Doar de design așa sau să-și facă poză pe Facebook, spune medicul.

Conform acestuia, masca de protecție trebuie purtată pe nas, iar parte metalică a acesteia trebuie să fie așezată deasupra nasului și amprentată astfel încât să ia conturul feței.

Medicul se declară indignat de atitudinea românilor

Mesajul managerului Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” este tranșant “Când mă uit la televizor mă apucă groaza!”, spune medicul.

Specialistul crede că doar în cazul în care românii vor respecta restricțiile impuse de autorități, România poate evita un al doilea vârf al epidemiei de coronavirus.

Totodată, Streinu-Cercel a vorbit și despre rezultatele unui studiu realizat de Universitatea din Singapore, care arată data de 20 august drept sfârșitul pandemiei de coronavirus.

Conform acestuia, toate aceste date sunt niște erori, pentru că OMS nu își poate permite să ofere asemenea date.

Este o eroare. (…) Pur şi simplu sunt nişte date. Statistica poate să facă absolut ce dorește ea. Problema este ce date folosește pentru a genera. (…) Organizația Mondială a Sănătății nu-și permite să dea astfel de date. Ar fi o eroare majoră să dea astfel de date. De ce? Vine un document și spune 20 august… problema e ce să o facă lumea când o să audă astfel de lucruri? O să se bucure și o să-și cumpere bilete. Și pe urmă o să vedem că aceste lucruri nu se pot pune în practică”, a explicat Adrian Streinu-Cercel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: