Redactia.ro
Home » Știri » Adrian-Streinu Cercel, despre ziua în care se va încheia pandemia în România: „Este o eroare…”

Adrian-Streinu Cercel, despre ziua în care se va încheia pandemia în România: „Este o eroare…”

adrian streinu cercel pandemie

Adrian Streinu-Cercel a fost invitat joi seară la Digi24 unde a vorbit despre documentul apărut în public, „Vacanța Mare”, dar și despre situația actuală a pandemiei de coronavirus în România. Doctorul a contrazis datele oferite de o universitate din Singapore privind sfârșitul pandemiei în țara noastră.

Adrian Streinu Cercel, despre proiectul „Vacanța Mare”

Mult controversatul document elaborat chiar de către medicul Adrian Streinu Cercel propunea măsuri ce ar trebui luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Actul îi viza pe cei vârstnici, în mod deosebit. Vorbind despre acest proiect combătut de toți, medicul explica de unde a venit numele acestuia.

„Foarte simplu, pentru că vacanța mare are o conotație în mintea omului, înseamnă opt săptămâni de vacanță, cel puțin așa erau pe vremea mea. Acum nu mai știu câte săptămâni de vacanță sunt în vacanța mare. Dar opt săptămâni reprezintă un interval de timp în care o serie de acțiuni de prevenire a îmbolnăvirilor se pot lua cu foarte mare succes”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Când s-ar putea sfârși pandemia de coronavirus în România?

Adrian Streinu-Cercel s-a ferit să nominalizeze o zi în care pandemia ar putea lua sfârșit. Ba mai mult, a contrazis datele oferite de o universitate din Singapore privind acest lucru. „Este de la Universitatea din Singapore. Când se va termina COVID-19 pe date? Dau o evaluare, iar pentru România – m-am uitat și eu – spun data de 20 august. Este o eroare. (…) Pur şi simplu sunt nişte date. Statistica poate să facă absolut ce dorește ea. Problema este ce date folosește pentru a genera. (…)

Organizația Mondială a Sănătății nu-și permite să dea astfel de date. Ar fi o eroare majoră să dea astfel de date. De ce? Vine un document și spune 20 august… problema e ce să o facă lumea când o să audă astfel de lucruri? O să se bucure și o să-și cumpere bilete. Și pe urmă o să vedem că aceste lucruri nu se pot pune în practică”, a precizat directorul Institutului Național de Boli Infecțioase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: