Redactia.ro
Home » Știri » Drama gimnastei Daniela Sofronie. Sportiva a devenit captivă a propriului corp

Drama gimnastei Daniela Sofronie. Sportiva a devenit captivă a propriului corp

GALERIE FOTO (7) Drama gimnastei Daniela Sofronie

Drama gimnastei Daniela Sofronie. Gimnasta este campioană olimpică la Atena, în anul 2004, iar în urmă cu câțiva ani s-a confruntat cu depresia. Sportiva a fost colegă cu Andreea Răducan, Monica Roșu și Cătălina Ponor. Din păcate, Daniela nu a avut același traseu în sport, fiind afectată de depresie.

Drama gimnastei Daniela Sofronie. Sportiva a devenit captivă a propriului corp

Daniela Sofronie, medaliată cu argint la sol și aur pe echipe la Jocurile Olimpice de la Atena, s-a confruntat cu probleme grave medicale. Fosta sportivă a mărturist că se confruntă cu depresia de ani de zile. Pentru mulți români, numele Danielei Sofroniei este unul cunoscut. Din păcate, evoluția sa în sport s-a oprit după ce depresia s-a instalat în viața ei. În 2021, fosta sportivă declara că la vârsta de 8 ani a început să aibă insomnii, iar acestea au început să devină din ce în ce mai agresive.Aceasta a început să practice sport de la vârsta de 4 ani, la CSS Constanța.

„Sufăr de depresie de ani buni. La vârsta de 8 ani au început insomniile care au continuat până în ziua de astăzi. Până acum câţiva ani, am reuşit să ţin insomniile sub control, dar, în timp, devenind foarte agresive, a trebuit să apelez la ajutorul specialiştilor. Anxietate, dureri de picioare, izolare, nedorinţa de socializare, aproape o neputinţă de a merge, de a face paşi etc „, a declarat Daniela Sofronie.

Deși spera că își va reveni, Daniela era tot mai acaparată de depresie. Conform acesteia, depresia a apărut din cauza insomniilor și a traumelor din copilărie. „Toată lumea ştie că gimnastica este un sport greu, complex, solicitant, atât din punct de vedere psihic, cât şi fizic. Recunosc, poate că multe dintre trăirile de astăzi vin şi de pe vremea când începusem drumul spre performanţă, când mă antrenam la clubul sportiv, acolo unde uneori, o spun cu mâna pe inimă, am fost abuzată atât fizic, cât şi psihic. Trebuie să recunosc, aşa au fost vremurile, antrenorii acţionând cum se proceda pe atunci, cum au crezut de cuviinţă pentru a ne învăţa, dar şi a ne perfecţiona. Azi s-au schimbat metodele peste tot”, spune cea care e convinsă şi astăzi că „stricteţea necesară pentru obţinerea unei medalii nu este un abuz, iar problema mea nu provine de la lot, aşa cum mulţi au presupus.”

Daniela Sofronie a fost antrenată de Octavian Bellu

Dana Sofronie a fost antrenată la lotul național de Octavian Bellu, Mariana Bitang și Lucian Sandu. După ce s-a retras din sport, în 2005, Daniela și-a terminat liceul și studiile universitare de educație fizică și sport și a devenit antrenor la CSS Constanța. Anul acesta, fanii ei au văzut-o pe Daniela într-o nouă ipostază. Dana a devenit asistentă medicală la Spitalul Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei din Constanța. Fosta gimnastă s-a fotografiat purtând costumul de asistentă. : „O nouă meserie ❤”.

Dana pare că se simte mai bine și încearcă să trăiască frumos, iar compania prietenilor îi priește. Daniela Sofronie este cetățean de onoare al orașului Atena din Grecia, cetățean de onoare a orașului Deva și din anul 2019 și cetățean de onoare a orașului Constanța.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: