Redactia.ro
Home » Știri » Drama unei familii s-a transformat într-o nouă șansă pentru cinci copii

Drama unei familii s-a transformat într-o nouă șansă pentru cinci copii

Drama unei familii s-a transformat într-o nouă șansă pentru cinci copii

Drama unei familii s-a transformat într-o nouă șansă pentru cinci copii. Cinci vieți au fost salvate de moartea unui copil de 10 ani. Părinții acestuia au hotărât să-i doneze organele. Doi adolescenți au scăpat de dializă.

Drama unei familii s-a transformat într-o nouă șansă pentru cinci copii

Conform Digi24, cinci persoane au fost salvate după ce un copil de 10 ani a murit, iar părinții au decis să-i doneze organele. Trei dintre persoanele salvate sunt din Austria și Germania, iar doi copii din România au primit rinichii.

Mama unuia dintre cei doi copii, a declarat că timp de șase ani, băiatul făcea dializă.

A fost un chin timp de şase ani de zile şi aş dori să le mulţumesc părinţilor care s-au gândit să doneze acest rinichi fiului meu şi le doresc multă sănătate şi mulţumesc din suflet!”, a declarat mama copilului transplantat.

De trei ori pe sătpămână, cei doi parcurgeau 270 de kilometri pentru a face dializa. Tânărul a mai fost chemat la spital de două ori pentru un posibil transplant, însă nu a fost compatibil cu donatorii.

Moartea copilului lor a salvat cinci vieți

Părinții copilului de 10 ani au luat decizia grea de a-i dona organele. Copilului i s-a făcut rău la ora de sport. Acesta a fost dus de urgență la spitalul din Bacău, iar acolo medicii au descoperit că avea o malformație arterovenoasă. Ulterior, copilul a fost transferat la spitalul de Neurochirurgie din Iași, dar medicii nu au reușit să-i salveze viața.

Medicii au prelevat ficatul, rinichii, cordul și plămânii, iar acum băiatul de zece ani va trăi prin alți cinci copii.

Potrivit coordonatorului centrului Regional de Transplant Iași, fata care a primit plămânii are 15 ani și suferea de fibroză chistică, iar ficatul și cordul au ajuns la copii cu vârste de aproximativ 11 ani.

Din organizația non-profit fac parte Austria, Belgia, Croația, Germania, Ungaria, Luxemburg, Olanda și Slovenia.

Prin sistemul Eurotransplant, centrele de transplantare înregistrează în baza de date toți pacienții care așteaptă un transplant împreună cu toate caracteristicile lor relevante.

La fel se procedează și cu donatorii, ale căror caracteristici se înregistrează în aceeași bază de date. Apoi printr-un software se constituie o listă de compatibilități pentru fiecare organ donat înregistrat, pe baza caracteristicilor.

Citeste si:Spitalul Universitar din București a fost amendat cu suma de 20.000 de lei pentru pacienții morți abandonați pe holuri

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini