Redactia.ro
Home » Sport » Drama unei jucătoare de tenis. A rămas falită din cauza pandemiei

Drama unei jucătoare de tenis. A rămas falită din cauza pandemiei

Tereza Mrdeza

Croata Tereza Mrdeza este prima jucătoare de tenis care anunţă că a rămas complet fără bani, din cauza pandemiei de COVID-19.

Sportiva, în vârstă de 29 de ani, a adunat în carieră 426.258 de dolari. A ajuns însă la „fundul sacului”. Croata spune că puținii bani pe care i-a câștigat în tenis au fost cheltuiți pe cazare, bilete de avion și antrenori, atunci când participa la turnee. Tereza Mrdeza a făcut declaraţii dureroase în presa din ţara sa, dezvăluind că a rămas fără un ban.

„Nu mai am niciun ban, pentru că tot ce am adunat în turneele mici în care am jucat am cheltuit pe cazare, transport, antrenori…Şi antrenorii trebuie să se întreţină şi să-şi câştige cumva existenţa, ei depind de noi, noi de ei, totul se învârte într-un cerc.

Cred că toţi cei care nu au sponsori sau o agenţie puternică în spate au probleme acum. Eu nu am fost atât de norocoasă şi a trebuit să fac totul pe cont propriu încă de când eram la junioare. Atunci, sponsorul m-a părăsit după 4 ani şi prima operaţe suferită”, a declarat Tereza Mrdeza pentru Vecernji, potrivit digisport.ro.

Jucătoarea de tenis susține că este norocoasă

Jucătoarea de tenis a dezvăluit că este norocoasă, pentru că are parte de sprijin financiar din partea părinţilor. „Dar nu fac un mare caz din asta, am mica mea echipă, părinţii care m-au ajutat întotdeauna. Acum am nevoie de ei şi privesc spre viitor. Cu toţii ne punem aceleaşi întrebări acum şi cred că sunt foarte mulţi care vor renunţa la tenis.”, a spus croata.

Tereza Mrdeza s-a născut pe 14 noiembrie 1990. Ocupă în acest moment locul 230 în clasamentul WTA. În 2015 atingea cea mai bună clasare a carierei, locul 150 WTA. De-a lungul carierei, sportiva croată a câștigat opt ​​titluri de simplu și patru titluri de dublu în Circuitul Feminin ITF (ITF Women’s Circuit), din care a strâns mai puțin de 500.000 de dolari americani.

Loading...