Redactia.ro
Home » Știri » Drama unei mamei din Ucraina cu copilul în cărucior: „În Kiev nu mai avem mâncare, magazinele sunt goale”

Drama unei mamei din Ucraina cu copilul în cărucior: „În Kiev nu mai avem mâncare, magazinele sunt goale”

GALERIE FOTO (4) Drama unei mamei din Ucraina cu copilul în cărucior

Drama unei mamei din Ucraina cu copilul în cărucior. Războiul provocat de Vladimir Putin în Ucraina a provocat multă vărsare de sânge și multă durere în rândul copiilor. Mii de femei și-au luat copiii și au fugit din calea atacurilor, lăsându-și în urmă casele și tot ce au construit o viață întreagă. Este și cazul unei mame care a traversat prin vama românească pentru a se salva.

Drama unei mamei din Ucraina cu copilul în cărucior: „În Kiev nu mai avem mâncare, magazinele sunt goale”

Rusia continuă să atace Ucraina. Este a treia zi de bombardamente în Ucraina, iar militarii ucraineni încearcă să rămână puternici în fața formațiunii ruse. Mii de ucraineni au fugit din calea războiului, majoritatea fiind femei. După ce Volodimir Zelensky a adoptat legea marțială în Ucraina, bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Aceștia sunt îndemnați să meargă la luptă pentru a-și apăra țara.

Tot mai mulți oameni sunt mobilizați să se refugieze pentru a scăpa cu viață, atât ei, cât și copiii lor. După un drum lung din Kiev, cu escală în Cernăuți, o mamă a traversat țara cu copilul în cărucior. Devastată de durere, tânăra mămică și-a lăsat casa și a plecat împreună cu fetița sa pentru a se salva. Aceasta a declarat că nu mai există provizii în magazinele din Ucraina, iar cât mai multe persoane au părăsit deja țara. „Nu mai există mâncare, magazinele sunt goale, iar oamenii sunt disperaţi şi pleacă”, a declarat femeia, potrivit Antena 3.

Mesajul emoționant al unui băiețel pentru tatăl său rămas în luptă

Frontiera de Nord a României a devenit granița dintre război și pace, iar aici este locul în care ucrainenii se simt în siguranță. Este o situație dureroasă, dar mamele sunt recunoascătoare că ele și copiii lor sunt în viață. Cu toate astea, majoritatea dintre ele au rămas singure, după ce partenerii acestora au rămas în Ucraina pentru a lupta împotriva Ucrainei. Fiecare ucrainean are o poveste dramatică, iar lacrimile de pe obrajii lor nu se vor usca niciodată. „Nu am crezut niciodată că o să ne părăsim casele, rudele, prietenii, agoniseala noastră de-o viaţă, în 10 minute să ne facem bagajele şi să plecăm către nicăieri”, spune o femeie care a fugit din Ucraina și s-a adăpostit în Ucraina.

Copiii au mers zeci de ore prin frig, nemâncați și speriați. Românii s-au mobilizat și i-au așteptat cu alimente și autocare pe ucraineni pentru a-i duce spre locurile de cazare puse la dispoziție de toți bucovinenii. Două mame și copilașii lor au făcut 15 ore de la Kiev până în România. Și-au lăsat în urmă bărbații, frații, tații și prietenii. Iaroslav a transmis un mesaj emoționant pentru tatăl său care a rămas în Ucraina pentru a lupta. Copilul spune că îl iubește foarte mult și îl așteaptă să se întâlnească într-o bună zi.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: