Redactia.ro
Home » Știri » Mii de ruși protestează împotriva invaziei declanșate de Rusia: „Putin este nebun!’

Mii de ruși protestează împotriva invaziei declanșate de Rusia: „Putin este nebun!’

Mii de ruși protestează împotriva invaziei declanșate de Rusia

Mii de ruși protestează împotriva invaziei declanșate de Rusia. Joi, pe 24 februarie, rușii au luat cu asalt străzile din Sankt Petersburg. Aceștia au protestat împotriva invaziei declanșată de Rusia în Ucraina. O femeie de 84 de ani, care a prins cel de-al Doilea Război Mondial îl condamnă pe Vladimir Putin.

Mii de ruși protestează împotriva invaziei declanșate de Rusia: „Putin este nebun!’

Vladimir Putin a ordonat joi dimineață, 24 februarie, invadarea Rusiei în Ucraina. De zile întregi, mii de ucraineni trec prin momente cumplite. Mulți dintre ei au fugit din calea războiului. Bilanțul victimelor a ajuns la 200 de morți civili, și 33 de copii uciși. Nici pe străzile din Rusia, lucrurile nu par a fi liniștite. Joi, rușii din Sankt Petersburg au ieșit să protesteze împotriva invaziei declanșate de Vladimir Putin în Ucraina.

Printre aceștia se află și Irina Anokhina, o femeie în vârstă de 84 de ani care a prins cel de-al Doilea Război Mondial. Irina l-a numit pe președintele țării sale nebun. „Îmi amintesc de așa-numitul Mare război patriotic al URSS. Un coșmar care se repetă. Acesta este banditism. Președintele nostru este nebun”, a declarat femeia pentru publicația Kholod. Întrebată dacă a votat pentru Putin, femeia a declarat că niciodată nu a făcut acest lucru. „Doamne ferește, niciodată. Dezgustător. Este atât de dezgustător și mi-e rușine de această țară și de oamenii care nu înțeleg„. Irina a spus că nu se teme să meargă la mitinguri în sprijinul Ucrainei. După ce a vorbit cu jurnaliștii, forțele de securitate au trântit-o pe Irina Anokhina la pământ, în timp ce aceștia arestaseră un alt manifestant.

1.700 de ruși au fost arestați din cauză că au protestat față de războiul din Ucraina

Peste 1.700 de persoane care manifestau împotriva invaziei ruse în Ucraina au fost arestate joi la Moscova și Sankt Petersburg, pe motiv că au încălcat interdecția pentru adunări decretată de autoritățile ruse. Cu toate astea, se pare că planul lui Putin de a opri manifestările rușilor, a eșuat complet.

Noi proteste au început vineri și pe alte 150 de persoane au fost arestate de forțele de ordine. Imagini postate pe rețelele sociale arată că protestele împotriva războiului continuă la Sankt Petersburg, în ciuda represiunii din partea poliției ruse din ziua precedentă. Mii de oameni au ieșit în stradă la Tbilisi și au cerut încetarea războiului. Manifestanții au avut loc joi în mai multe orașe din Europa și din lume.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: