Redactia.ro
Home » Știri » „Dreptul la adio” pentru pacienții cu forme grave de Covid-19. Legea a fost adoptată!

„Dreptul la adio” pentru pacienții cu forme grave de Covid-19. Legea a fost adoptată!

covid-19

În capitala Argentinei a fost adoptată o lege care asigură pacienților cu forme grave de Covid-19 să își ia „adio” de la rude. Municipalitatea din Buenos Aires dorește să le asigure bolnavilor acest drept deoarece mor adeseori în singurătate din cauza temerilor legate de contagiere.

Protocol va intra în vigoare în sistemul de sănătate din regiunea capitalei argentiniene şi care va permite unei rude cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani să însoţească în spital bolnavul de COVID-19 aflat în fază terminală. Însoţitorul nu trebuie să aibă boli preexistente şi nu trebuie să fie o femeie însărcinată.

„În mare parte a lumii, coronavirusul a fost definit ca o boală a singurătăţii. Există numeroase cazuri în care familiile simt că rudele lor au murit pentru că s-au simţit prea singure în spital”, a declarat deputatul Facundo del Gaiso, iniţiatorul acestui proiect de lege, potrivit Agerpres, care citează AFP.

„Medicii şi infirmierele pot să îi acompanieze pe bolnavi. Ei fac acest lucru în mod efectiv, ei le transmit afecţiune. Dar nu persoanele cu care bolnavii şi-au împărţit întreaga viaţă sunt cele care sunt alături de pacienţii în fază terminală”, a adăugat el.

Argentina, record de infectări

Iniţiativa ce vizează asigurarea unei morţi demne pentru bolnavii de COVID-19 aflaţi în faze terminale a fost lansată în urmă cu câteva săptămâni, când mai mulţi experţi au subliniat importanţa acestui aspect. Înainte de adoptarea protocolului, doar un spital şi o clinică privată din Buenos Aires permiteau accesul unui însoţitor în rezerva unui bolnav de COVID-19 aflat în fază terminală. Proiecte similare celui care a fost adoptat joi la Buenos Aires sunt în curs de examinare în alte 10 provincii argentiniene.

Argentina a înregistrat peste 380.000 de cazuri de Covid-19, din care circa 8.000 de decese. Aproape 85% din cazurile de infectare cu SARS-Cov-2 raportate în Argentina se află se află în capitala Buenos Aires şi la periferiile sale. Argentina are cel mai mare număr de cazuri confirmate în America Latină, după Chile, Columbia, Peru, Mexic și Brazilia, potrivit Universității Johns Hopkins.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: