Redactia.ro
Home » Stil de viață » Dropsurile pentru răceală şi gripă, periculoase pentru sănătate. Ce conţin, de fapt

Dropsurile pentru răceală şi gripă, periculoase pentru sănătate. Ce conţin, de fapt

Dropsurile pentru răceală şi gripă, periculoase pentru sănătate. Ce conţin, de fapt

Medicii atrag atenţia asupra unui tip de pastile foarte popular printre români. Este vorba de dropsurile pentru răceală şi gripă, care ar avea multe E-uri şi prea mult zahăr.

Specialiştii au ajuns la concluzia că o singură astfel de pastilă ar avea atâtea E-uri cât am găsi în două pungi de chipsuri. Mai mult decât atât, dacă am lua patru astfel de dropsuri am depăşi deja necesarul de zahăr pentru 24 de ore.

Medicamentele de răceală sunt foarte căutate, iar în 2018, se estimează că românii au cheltuit pe ele circa 700 de milioane de lei.

Dacă ne uităm pe ingredientele respective, vom găsi până la 18 E-uri, discutăm de coloranţi şi aditivi. Anumite ingrediente pe care le găsim şi în brânza topită, în salam, în crenvruşti sau chiar.în gel de duş. 

Ajunge chiar la jumătate de plic de zahăr într-o singură pastilă, putem lua 4 pastile, ceea ce înseamnă că doar de aici am mâncat două plicuri de zahăr„, a declarat Sorin Mierlea, preşedintele INFOCONS, pentru observator.tv.

Medicii spun că astfel de dropsuri au devenit un fel de bomboane pentru adulţi, care fac abuz de ele. Doctorii avertizează că aceste medicamente nu trebuie luate preventiv, ci doar dacă suntem bolnavi.

Ar trebui să luăm aceste medicamente când e nevoie, nu le luăm să prevenim că n-avem ce să prevenim. În timp, s-ar putea să însumăm. Şi aici vorbim de zahărul din medicamente, vorbim de aditivi„, a spus medicul Adrian Marinescu, pentru sursa citată.

Citeşte şi: Medicamentul Eurespal a fost retras de pe piaţă. Ce efecte adverse are

Cancerul de col uterin, boala care afectează mii de românce. Ce simptome are

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: