Redactia.ro
Home » Știri » Drumuri închise în România din cauza zăpezii! Avertisment lansat de CNAIR pentru șoferi: „Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare”

Drumuri închise în România din cauza zăpezii! Avertisment lansat de CNAIR pentru șoferi: „Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare”

GALERIE FOTO (2) drum inchis

Mai multe drumuri din România au fost închise din cauza zăpezii abundente, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis un avertisment pentru șoferi. Condițiile meteorologice dificile au determinat autoritățile să închidă drumuri în zonele de munte, unde stratul de zăpadă a atins chiar și jumătate de metru.

Imaginile de basm din zonele montane au încântat românii, dar au creat probleme semnificative pentru șoferi. Drumuri din Bihor au fost închise din cauza ninsorilor abundente, iar în stațiunea Padiș, turiștii au rămas blocați.

Mare atenție dacă porniți la drum!

CNAIR a emis un avertisment pentru conducătorii auto care circulă în zonele înalte afectate de ninsori, recomandând utilizarea cauciucurilor de iarnă și, în special pentru autovehiculele grele, echiparea cu lanțuri. Autoritățile subliniază că aceste măsuri sunt esențiale pentru prevenirea accidentelor și pentru a evita blocarea drumurilor, ceea ce ar îngreuna acțiunea utilajelor de deszăpezire.

Cu toate dificultățile pentru șoferi, situația este salutată de hotelieri din stațiunile montane, care se pregătesc să primească turiști. Pârtiile de schi au fost pregătite pentru noul sezon, iar hotelierii au făcut deja rezervări pentru minivacanța de 30 noiembrie și 1 decembrie.

„Atenție, șoferi. Se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din zonele înalte. Având în vedere faptul că în zonele înalte au început ninsorile, reamintim faptul că este obligatoriu ca vehiculele care le tranzitează trebuie să fie echipate de iarnă. În special autovehiculele grele trebuie să fie echipate cu lanțuri, deoarece există risc de accidente, dar și de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acțiunea utilajelor de deszăpezire. Facem apel la conducătorii auto ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo și atenționările CNAIR și ale poliției rutiere.

Precizăm că utilajele de deszăpezire ale CNAIR și drumarii sunt mobilizați în teren și acționează acolo unde situația o impune”, a transmis CNAIR pe Facebook.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: