Redactia.ro
Home » Știri » DSU a trimis un mesaj RO-Alert! Ce notificare au primit bucureștenii

DSU a trimis un mesaj RO-Alert! Ce notificare au primit bucureștenii

Autoritățile au început să emită mesaje RO-Alert în zonele în care rata de răspândire a coronavirusului este foarte mare.

 

Ce notificare au primit bucureștenii

 

Locuitorii Capitalei au început să primească mesaje RO-Alert cu privire la zonele cu cele mai ulte cazuri de COVID-19. Mai mult, mesajul avertizează cu privire la rata mare de răspândire a coronavirusului și fac apel la respectarea normelor sanitare pentru minimizarea numărului de cazuri.

„Atenție! În Municipiul București nivelul de răspândire a noului coronavirus este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori”, scrie în mesajul Departamentului pentru Situații de Urgență.

DSU face în continuare recomandarea ca oamenii să respecte normele de protecție, de purtare a măștii și respectarea normelor sanitare.

„Încurajați-i și pe cei din apropierea dvs să respecte cu strictețe regulile”, mai scrie în textul autorităților.

Potrivit autorităților, toți locuitorii Capitalei si din județele cele mai afectate vor primi această atenționare. Mesajul Ro-alert va fi trimis și în județele Alba, Vâlcea, Iași, Bacău, Teleorman, Neamț și Vaslui unde  rata de infectare variază între 1,59 și 1,98.

 

Număr record de cazuri de COVID-19

 

În România, avem un nou vârf de infectări. Potrivit autorităților, avem 3.186 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 9 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 148.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 114.792 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 5.299 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.772. Dintre acestea, 613 sunt internate la ATI.

 

 

 

 

 

 

Loading...