Redactia.ro
Home » Știri » Duminica Floriilor la catolici! Papa Francisc a condus slujba din Piaţa Sf. Petru din Roma, la o zi după externare: „Sunt încă în viață” VIDEO

Duminica Floriilor la catolici! Papa Francisc a condus slujba din Piaţa Sf. Petru din Roma, la o zi după externare: „Sunt încă în viață” VIDEO

GALERIE FOTO (2) Duminica Floriilor la catolici! Papa Francisc a condus slujba din Piaţa Sf. Petru din Roma, la o zi după externare: „Sunt încă în viață” VIDEO

Duminica Floriilor la catolici! Papa Francisc a condus slujba din Piaţa Sf. Petru din Roma, la o zi după externare. Iată ce a declarat mesagerul lui Dumnezeu!

Duminica Floriilor la catolici

Papa Francisc a oficiat astăzi slujba de Florii în Piața Sfântul Petru, dând startul slujbelor pascale din acest an, la doar o zi după ce a părăsit spitalul și a botezat un copil. Mesagerul lui Dumnezeu se bucură că este încă în viață și poate fi alături de creștini:

„Sunt încă în viață!

Și eu am nevoie ca Isus să mă mângâie, să se apropie de mine și pentru aceasta mă duc să-l găsesc în cei părăsiți, în cei singuri”, a spus Papa Francisc în fața a peste 30.000 de credincioși adunați în Piața San Pietro, potrivit BBC.

Papa Francisc, moment emoționant în spital

Papa Francisc a fost internat miercuri la Spitalul Gemelli din Roma cu dificultăți de respirație, iar ulterior a fost diagnosticat cu bronșită.

Sâmbătă, când a părăsit spitalul, în vârstă de 86 de ani, a confirmat că va supraveghea ceremonia din Duminica Floriilor, urmată de rugăciunea Angelus. El a glumit spunând că este „încă în viață”.

„Am simțit doar o stare de rău, dar nu mi-a fost teamă”, a declarat acesta, citat de agenția italiană de știri Ansa.

În timpul vizitei sale, Papa Francisc și-a exprimat recunoștința pentru „sacrificiul de sine și spiritul de serviciu” al personalului medical și al îngrijitorilor „care contribuie la ameliorarea afecțiunilor fizice și a angoaselor psihice ale celor care, zilnic, sunt chemați să dea mărturie despre Crucea lui Hristos”, relatează vaticannews.va.

După cum s-a menționat anterior, Papa și-a făcut timp în timpul șederii la spital să boteze un nou-născut, Miguel Angel, amintindu-i mamei copilului să le spună celor care înregistrează botezul în registrul parohial că „Papa l-a botezat!”.

Sursa foto: vaticannews.va

După ce a fost externat, suveranul pontif a fost văzut zâmbind și salutând din mașina sa, înainte de a coborî pentru a se adresa mulțimii.

În loc să se îndrepte spre casă, mașina sa a trecut pe lângă Vatican și s-a oprit la Bazilica Santa Maria Maggiore. Când a ieșit după ce s-a rugat, oamenii de pe stradă au aplaudat și au strigat: „Trăiască Papa!”. În timpul unei alte opriri, el a ieșit din vehiculul său pentru a oferi ouă de Paște din ciocolată polițiștilor din coloana sa, a relatat agenția de știri AP.

De asemenea, el va prezida duminica viitoare slujba de Paște, extrem de populară, potrivit detaliilor publicate de Vatican.
Suveranul pontif argentinian, care a împlinit 10 ani în fruntea Bisericii Catolice la începutul acestei luni.

 

Sursa foto: rotalianul.com

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: