Redactia.ro
Home » Știri » Dumitru Buzatu, cel cu şpaga la portbagaj, ţinut cu sufletul la gură de Curtea de Apel Iaşi. Ce au decis, azi, magistraţii

Dumitru Buzatu, cel cu şpaga la portbagaj, ţinut cu sufletul la gură de Curtea de Apel Iaşi. Ce au decis, azi, magistraţii

Dumitru Buzatu, fostul preşedinte al CJ Vaslui, este ţinut cu sufletul la gură de Curtea de Apel Iaşi. Fostul PSD-ist a contestat arestul preventiv, iar joi a avut termen.

Lucrurile n-au decurs deloc pe placul celui prins cu şpaga de 1,25 milioane lei în portbagajul unei Dacia Duster.

Curtea de Apel Iaşi a amânat decizia

Dumitru Buzatu trebuie să mai stea cel puţin 24 ore în arest preventiv, după ce magistraţii au decis să amâne pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei.

Este a doua oară când magistrații amână luarea unei decizii, după ce Dumitru Buzatu a contestat mandatul de arestare preventivă emis de Tribunalul Vaslui.

Aşadar, magistraţii urmează să dea vineri soluţia cu privire la menţinerea mandatului de arestare sau punerea în libertate a lui Buzatu în cursul zilei de vineri.

S-au finalizat dezbaterile în acest dosar. În cursul şedinţei de ieri (n.r. – miercuri), magistraţii judecători au decis practic reunirea celor două sesizări, cea cu privire la domnul expert Judele şi cea cu privire la domnul Buzatu, iar astăzi au pus concluzii cu privire la ambele situaţii.

Urmează ca acest complet al Curţii de Apel să delibereze şi, în cursul zilei de mâine, să furnizeze o soluţie.

Sigur că poate fi o soluţie de punere în libertate a domnului Buzatu sau poate fi o soluţie de menţinere a acestuia în stare de arest sau într-o altă formă de privare, o altă măsură preventivă„, a afirmat avocatul lui Dumitru Buzatu, Daniel Atasiei.

De ce e Buzatu în arest?

Reamintim că Tribunalul Vaslui a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, în dosarul în care a fost prins de procurorii anticorupţie după ce a primit drept mită suma de 1,25 milioane de lei de la Emil Savin, un om de afaceri din Cluj a cărui firmă avea lucrări la drumul strategic Bârlad – Laza – Codăeşti.

„În perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor).

În context, la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, preciza DNA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: