Redactia.ro
Home » Știri » După ce România iese din starea de alertă, Alexandru Rafila are câteva recomandări pentru populație

După ce România iese din starea de alertă, Alexandru Rafila are câteva recomandări pentru populație

România iese din starea de alertă pricinuită de pandemia de Covid-19, după doi ani în care populația a urmat recomandările și măsurile impuse de Guvern și oficiali. Se anunță o perioadă de relaxare, însă românii nu ar trebui să uite că șansa să se îmbolnăvească nu a dispărut încă. În acest context, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut o serie de recomandări. 

După ce România iese din starea de alertă, Alexandru Rafila are câteva recomandări pentru populație

Începând cu data de 9 martie, România va fi un stat fără restricții, unde masca de protecție nu va mai fi obligatorie, iar oamenii nu vor mai fi nevoiți să prezinte Certificatul Verde pentru accesul în diferite instituții sau locații. Este un moment mult așteptat de românii de pretutindeni, care se vor putea bucura acum de libertatea care le-a fost luată în martie 2019.

Alexandru Rafila a ținut astăzi o conferință de presă, în care a vorbit despre ridicarea restricțiilor și despre perioada ce urmează pentru România.

„Odată cu expirarea stării de alertă, se va ajunge în situația în care restricțiile vor fi ridicate și voi face referire la ele, dar și la recomandările noastre, profesionale, legate de modul cum înțelegem sănătatea publică, încât impactul ridicării măsurilor să nu se soldeze cu o creștere a numărului de cazuri COVID sau a deceselor.

Măsurile de protecție sau de restricție la care se renunță: utilizarea măștii în spațiile exterioare și în spațiile interioare nu va mai fi obligatorie, dar va fi necesară și o să revin asupra acestui lucru.

Nu vor exista limite privind accesul în diverse spații publice, precum spații comerciale, instituții de alimentație publică, instituții publice, nu vor mai exista limite în privința orarului.

Acel certificat PLF de localizare a călătorilor nu va mai fi solicitat și, de asemenea, la intrarea în țară nu va mai fi solicitat certificatul electronic COVID.”, a declarat ministrul sănătății.

Ce este recomandat să facă românii în continuare

Ministrul Sănătății a prezentat apoi măsurile „pe care le recomandăm cu tărie”:

  • continuăm să recomandăm purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, de exemplu în piețe sau în spații extrem de aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, în grădinițe, școli și universități evitarea spațiilor aglomerate, indiferent că sunt închise sau deschise,
  • rămâne o recomandare care ar trebui luată în considerare de către cetățeni spălatul mâinilor,
  • utilizarea unui antiseptic
  • testarea
  • în cazul unui test pozitiv, prezentarea la un centru de evaluare sau chiar la unitatea de primiri-urgențe în cazul unei simptomatologii accentuate
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: