Redactia.ro
Home » Știri » După izbucnirea războiului, Papa Francisc a mers la Ambasada Rusiei. Este un gest fără precedent la Vatican

După izbucnirea războiului, Papa Francisc a mers la Ambasada Rusiei. Este un gest fără precedent la Vatican

Izbucnirea războiului dintre Ucraina și Rusia l-a determinat pe Papa Francisc să facă un gest fără precedent în istoria Vaticanului. Sfântul Părinte s-a deplasat personal la Ambasada Rusiei, unde și-a prezentat îngrijorările față de cele întâmplate.

După izbucnirea războiului, Papa Francisc a mers la Ambasada Rusiei. Este un gest fără precedent la Vatican

Joi, 24 februarie, Vladimir Putin a dat ordinul ca trupele rusești să înceapă atacul asupra Ucrainei. Această acțiune, numită de președintele rus  o „operațiunea militară specială”, s-a manifestat prin bombardamente asupra orașelor cheie ale statului condus de Volodimir Zelenski, iar numărul celor decedați a depășit 170 de persoane.

Războiul l-a determinat pe Papa Francisc să meargă personal la ambasada Rusiei, încălcând astfel protocolul Vaticanului. Momentul este unic în istorie, întrucât niciun alt papă nu a mai recurs la un asemenea gest.

Sfântul Părinte, în vârstă de 85 de ani, s-a deplasat la Ambasada Rusiei cu automobil de culoare albă și a ajuns la locația situată în apropierea Statului Cetății Vaticanului în jurul orei 12.00.

Papa Francisc a stat la ambasada rusă timp de „peste o jumătate de oră”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni. Principalul scop al Papei a fost să-și exprime „îngrijorarea faţă de războiul din Ucraina”.

Au existat și zvonuri conform cărora suveranul de la Vatican  s-ar fi oferit să medieze conflictul declanșat de invazia rusă, dar acestea nu au fost comentate de Matteo Bruni.

Mesajul lui Papa Francisc pentru liderii politici

În decursul zilei de miercuri, Papa Francisc a avut un mesaj important pentru liderii politici ai lumii implicați în conflictul Rusia-Ucraina. Sfântul Părinte și-a prezentat îngrijorarea, după ce în ultimele săptămâni posibilitatea războiului a alarmat o lume întreagă.

„Am o mare durere în suflet în faţa agravării situaţiei în Ucraina. În pofida eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, se deschid scenarii tot mai alarmante. La fel ca mine, multă lume este neliniştită şi îngrijorată”, a spus Suveranul Pontif la finalul audienţei sale generale săptămânale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: