Redactia.ro
Home » Știri » Durere fără margini în lumea filmului. O celebră actriță a încetat din viață. Dumnezeu să o odihnească!

Durere fără margini în lumea filmului. O celebră actriță a încetat din viață. Dumnezeu să o odihnească!

MacKenzie a murit. Sursă foto: X

Nancy MacKenzie, actrița renumită pentru vocea sa distinctivă care a dat viață personajului Marge Simpson în versiunea latino-americană a serialului de animație „Familia Simpson”, a încetat din viață la vârsta de 81 de ani.

Nancy MacKenzie a murit

Vestea tragică a fost confirmată recent pe rețelele de socializare de către colegii ei, Patricia Acevedo și Claudia Motta, care au dublat vocile personajelor Lisa și Bart Simpson.

„Cu profundă durere, ”copiii” din Familia Simpson (Lisa și Bart) anunță moartea iubitei noastre mame, Marge Simpson (Nancy MacKenzie). Odihnește-te în pace, nu te vom uita niciodată”, a scris Patricia Acevedo pe Instagram, exprimând durerea resimțită de întreaga echipă de dublaj.

Nancy MacKenzie a avut o carieră îndelungată în lumea filmului și televiziunii, împrumutându-și vocea pentru zeci de personaje din filme de animație și jucând în numeroase seriale TV. Născută pe 19 februarie 1948 în Peru, MacKenzie s-a mutat în Mexic la vârsta de 20 de ani, unde a devenit rapid o figură notabilă în teatrul și televiziunea mexicană.

Actorul Humberto Vélez, care a dublat vocea lui Homer Simpson, i-a adus și el un omagiu emoționant lui Nancy MacKenzie.

„Am petrecut multe ore împreună, lucrând și călătorind. Am trăit împreună cele mai frumoase momente. Dispariția ta mă doare, dar îți celebrez aici dragostea pentru viață, pentru libertate și pentru bucuria pe care o dăruiai tuturor”, a scris el pe X.

Pe parcursul carierei sale de peste cinci decenii, Nancy MacKenzie a jucat în numeroase telenovele mexicane și a colaborat cu actrițe celebre precum Bette Midler, Diane Keaton, Sigourney Weaver și Judi Dench. Pe lângă cariera sa de actriță, MacKenzie a avut și o carieră de succes ca autoare, scriind mai multe cărți de istorie și ficțiune.

MacKenzie a asigurat vocea multor personaje din filme de animație pentru piața din America Latină. Printre cele mai notabile roluri de dublaj se numără Cruella de Vil, Daphne în „Cele treisprezece fantome ale lui Scooby-Do” și diverse personaje din serialul „Sailor Moon”.

„Familia Simpson”, un fenomen cultural

Serialul „The Simpsons” rulează constant din 1989, având până în prezent 768 de episoade în 35 de sezoane. Serialul a devenit o prezență culturală semnificativă, influențând profund cultura populară americană și internațională. Chiar și astăzi, „The Simpsons” continuă să fie un serial de animație inteligent și suprarealist, cu personaje memorabile și replici adesea cinice, care au intrat în limbajul comun.

Contribuția lui Nancy MacKenzie la succesul serialului „Familia Simpson” în America Latină este de necontestat. Vocea sa a adus la viață personajul Marge Simpson, oferindu-i o identitate unică și inconfundabilă pentru publicul latino-american. Moștenirea sa va continua să fie apreciată de fanii serialului și de industria dublajului.

Vestea morții lui Nancy MacKenzie a fost primită cu tristețe și regret de către colegii săi și de către fani. Mulți au transmis mesaje de condoleanțe și au adus omagii pentru contribuțiile sale remarcabile în lumea dublajului și a televiziunii.

Nancy MacKenzie va fi amintită nu doar ca vocea lui Marge Simpson, ci și ca o actriță și autoare de excepție care a lăsat o amprentă de neșters în inimile celor care au avut privilegiul de a-i cunoaște munca. Moștenirea sa va continua să inspire și să aducă bucurie generațiilor viitoare. Odihnească-se în pace, Nancy MacKenzie.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: