Redactia.ro
Home » Monden » DUREREA pe care Veta Biriș o poartă în suflet. Peţită, s-a măritat la 17 ani! Ce i-a fost total INTERZIS

DUREREA pe care Veta Biriș o poartă în suflet. Peţită, s-a măritat la 17 ani! Ce i-a fost total INTERZIS

Veta Biriș s-a căsătorit la doar 17 ani, dar, pentru că a locuit sub același acoperiș cu cel care avea să-i devină soț, ea n-a mai fost primită în biserică îmbrăcată în rochia albă de mireasă.

Prejudecăţile ce dominau societatea la acea vreme au împiedicat-o pe interpreta de muzică populară să se vadă mireasă în biserică.

A trăit cu soţul 6 luni, înainte de nuntă

Aşadar, Veta Biriş nu a mai avut voie să intre în biserică îmbrăcată în rochia albă de mireasă și nici să poarte coroniță și voal.

Noi am rămas foarte aproape de tradiții și chiar nu mi-e rușine să spun că am fost pețită și că am fost cerută și că la nuntă am avut trăsură cu cai.

Eu am venit și am locuit la bărbatul meu o jumătate de an și în biserică nu m-a mai lăsat să intru mireasă. Cred că și acum regret, așa erau obiceiurile atunci la noi.

Nu am avut coroniță, nu am avut cum era la noi șlaierul de mireasă”, a povestit Veta Biriș.

I-au murit doi fraţi

Veta Biriș și-a pierdut doi frați mai mici, în urmă cu un an. Într-o lună și jumătate artista i-a pierdut pe amândoi. Interpreta de folclor mai are trei surori. Una dintre tragedii a avut loc chiar la o nuntă în familie.

„Amândoi au murit într-o lună și jumătate, în urmă cu un an. Erau destul de tineri, unul la vârsta de 61 și unul la 67 de ani. Am fost șase. Ei doi au murit și noi patru, fetele, am rămas în viață.

Dar asta e viața, mergem mai departe. Se întâmplă atâtea lucruri neașteptate… de nu poți să crezi. Cel mic, de 61 de ani, a murit la nunta fetei surorii mele. Îți dai seama ce nenorocire”, a mai declarat artista noastră, care a împlinit recent 74 de ani.

A petrecut în familie

Veta Biriș a petrecut de ziua ei înconjurată de familie, ca în ultimii ani. De-a lungul timpului, i s-a întâmplat să fie și pe scenă de ziua ei de naștere, pe 11 august, în special atunci când se serba Ziua Minerului.

Am petrecut, dar nu ca altădată, până seara târziu. Am avut două surori de la Sibiu. Au stat cu ele și am mâncat împreună.

Copiii sunt tot pe aici, pe aproape, la 20 de kilometri de noi. Unul are oameni la lucru… fiecare cu treburile lui. Dar important este că am mâncat împreună și că ne-am simțit bine cu toții”, a declarat Veta Biriș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: