Redactia.ro
Home » Știri » E bine sau nu să mănânci ceapă încolțită?

E bine sau nu să mănânci ceapă încolțită?

E bine sau nu să mănânci ceapă încolțită?

Foarte multă lume se întreabă dacă e bine sau nu să mănânci ceapa odată ce a încolțit. Iată răspunsul!

E bine sau nu să mănânci ceapă încolțită?

Tulpina verde care răsare din centrul bulbului de ceapă este semn că planta a germinat. De obicei, se întâmplă în special când ceapa stă prea mult la soare sau într-un loc unde este prea multă umiditate. Dincolo de acest fapt, foarte mulți oameni nu știu dacă e bine sau nu să mai consume această ceapă încolțită. Pe scurt, încolțirea nu este neapărat un semn că ceapa este bună de aruncat.

Ei, bine, ceapa încolțită poate avea un gust ceva mai diferit față de cel știut: mai amar, așa că s-ar putea să nu fie chiar pe placul tuturor. Totuși, cel mai bine este ca, odată încolțită ceapa, indiferent de felul ei, leguma să fie consumată cât mai repede cu putință. Poate fi folosită ca oricare altă ceapă, dar mai degrabă ar fi potrivită pentru anumite rețete care implică gătit și prăjire, deoarece nu se va simți textura mai moale, potrivit clicksanatate.ro. Totuși, această ceapă trebuie neapărat aruncată doar atunci când apar semne de putrezire, de pildă, sau are un miros neplăcut, de stricat.

Mâncați ceapă cât de des puteți! Ce beneficii are

Ceapa este considerată de zeci de ani ca fiind o legumă medicinală. Ea aparține genului Allium, alături de usturoi, eșalotă, praz, ceapă verde și arpagic. Se crede că este una dintre cele mai vechi legume cultivate din lume. De fapt, a fost folosită de romani, greci și multe alte culturi timp de mii de ani ca aliment și ca remediu pentru numeroase afecțiuni.

Mai mult, utilizarea cepei ca remediu naturist a determinat cercetarea modernă să descopere numeroasele sale beneficii medicinale. De exemplu, aceasta poate avea proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, antitrombotice, anticancerigene, antioxidante și de protecție a inimii și a ficatului. Totodată consumul de ceapă previne crizele de inimă, stimulează rinichii și ficatul, calmează sistemul nervos. Mai multe informații puteți găsi aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: