Redactia.ro
Home » Știri » Ea e femeia aflată mereu în umbra președintelui. Cine e Delia Dinu și câți bani câștigă mâna dreaptă a lui Klaus Iohannis

Ea e femeia aflată mereu în umbra președintelui. Cine e Delia Dinu și câți bani câștigă mâna dreaptă a lui Klaus Iohannis

GALERIE FOTO (6) delia dinu

Klaus Iohannis este mereu însoțit de o femeie care nu este soția lui, la numeroase evenimente oficiale, mulți oameni ajungând să se întrebe despre cine este vorba.

Numele ei este Delia Dinu, este consilier prezidențial și șeful departamentului Protocol. Președintele Klaus Iohannis are mare încredere în ea.

Cine este Delia Dinu, consilierul prezidențial al președintelui

Delia Dinu are 46 de ani și a absolvit Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu” Sibiu. A ajuns consilier în cadrul compartimentului de protocol al Administrației Prezidențiale în anul 2005, după ce a petrecut 12 ani în cadrul Serviciului de Protecție și Pază.

După trei ani, mai exact în 2008, femeia a fost numită șefă a Protocolului lui Traian Băsescu, iar ulterior a primit funcția de Consilier de Stat în cadrul aceluiași compartiment. În anul 2016, Delia Dinu a fost numită Consilier Prezidențial în mandatul lui actualului președinte al României Klaus Iohannis, potrivit presidency.ro.

Ce avere are Delia Dinu

Potrivit Antena 3, Delia Dinu are deja pe mână o avere impresionantă. Femeia din spatele președintelui României Klaus Iohannis deține un teren intravilan în judeţul Ilfov, cu o suprafaţă de aproape 430 mp, cumpărat în anul 2008 și un teren intravilan de aproximativ 250 mp în Sibiu, moştenit în anul 2016.

De asemenea, consiliera prezidențială Delia Dinu are pe numele ei o vilă de aproape 240 mp în județul Ilfov, pe care a achiziționat-o în anul 2008 și un alt imobil moștenit la Sibiu, cu o suprafață de aproape 160 mp.

În ceea ce privește mașinile pe care le deține, Delia Dinu este proprietara unui autoturism BMW cumpărat în anul 1995 şi un automobil de marcă Honda, procurat în anul 2017. Șefa de Protocol de la Cotroceni deține două conturi bancare la ING, de 17.329 lei și respectiv 90.076 de lei.

Până în prezent, Delia Dinu a încasat peste 184.000 de lei de la Administrația Prezidențială. În conturi, potrivit declarației de avere, dispune de o sumă totală de 107.405 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: