Redactia.ro
Home » Știri » Ea e singura femeie pe care a iubit-o Papa Francisc! A cerut-o de soție, dar aceasta l-a refuzat

Ea e singura femeie pe care a iubit-o Papa Francisc! A cerut-o de soție, dar aceasta l-a refuzat

GALERIE FOTO (3) Cum se simte Papa Francisc in urma externarii

Papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, are o poveste de viață care bate orice film. Suvernul Pontif, cel ami simpatizat papă din toate timpurile, a iubit o singură femeie la vârsta de 12 ani.

 

Ea e singura femeie pe care a iubit-o Papa Francisc

Papa Francisc a fost îndrăgostit până peste cap de o femeie, la o vârstă extrem de fragedă. Suveranul Pontif a iubit-o pe Amalia Damonte, pe care a vrut să o ia și de nevastă. La vârsta de 12 ani, Papa Francisc a amenințat-o că se face preot dacă nu se însoară cu el. Mai mult, Amalia Damonte și Papa Francisc locuiau în cartierul Flores. Pe de altă parte, părinții femeii s-au opus relației lor, având în vedere că Papa Francisc, pe numele său real Jorge Mario Bergoglio, era un copil rebel. La vremea respectivă, Jorge Mario Bergoglio fuma ca un turc, lucru care a dus chiar la pierderea unui plămân.

Ani mai târziu, Amalia Damonte a fost șocată să afle că fostul ei iubit a devenit Papă.

Am rămas încremenită în faţa televizorului. Nu îmi venea să cred că Jorge e Papă. M-a avertizat că dacă îl refuz, se va face preot. Din fericire pentru el, i-am spus nu”, a declarat Amalia Damonte în 2013. Amalia a mai precizat că se înțelegea extrem de bine cu el și că au trăit o frumoasă poveste de iubire adolescentină, dar acest lucru n-a fost să fie. Papa Francisc și Amalia Damonte au trăit o frumoasă poveste de dragoste în anii 1948-1949, vremuri de care Amalia își amintește cu nostalgie. În anul 2010, pe vremea când era cardinal, Papa Francisc a recunoscut și el că a avut o iubită la vârsta de 12 ani, alături de care îi plăcea să danseze tango.

Papa Francisc s-a hotărât să devină preot la vârsta de 17 ani

Papa Francisc, pe numele său real Jorge Mario Bergoglio, s-a născut într-o familie săracă de emigranți italieni din Buenos Aires. Tatăl lui a fost lucrător feroviar, iar mam sa a fost casnică. Suveranul de Pontif a mai avut patru frați, Maria Elena, Alberto, Osar și Marta Regina. Acesta a studiat chimia în capitala Argentinei, urmând apoi cursurile seminarului din Villa Devoto. Pe 11 martie 1958, Papa Francisc devenea novice în ordinul iezuit. Suveranul de Pontif a revenit în Argentina unde a obținut licența în filosofie la Colegio Maximo San Jose din San Miguel, apoi a predat literatură și psihologie la Colegio la Inmaculada din Santa Fe și la Colegio del Salvador din Buenos Aires.

La vârsta de 17 ani, Papa Francisc a avut o revelație pe care a ținut-o mult timp secretă. Suveranul de Pontif s-a  hotărât să-și dedice întreaga viață lui Dumnezeu. Papa Francisc a avut mereu un trai modest, iar ca arhiepiscop de Buenos Aires, ani mai tâzriu, acesta a refuzat oreședință de lux. Papa Francisc și-a păstrat mereu o locuință modestă, fără secretar. Mai mult, acesta nu a vrut niciodată telefon mobil sau șofer. Papa Francisc obișnuia să circule mereu cu autobuzul și să-și gătească singur, fiind mereu un om umil și simplu, iubit de milioane de oameni. Singura persoană care mai trăiește din familia lui este sora lui mai mică, Maria Elena, în vârstă de 71 de ani, cu care are o relație specială. La acea vreme, femeia a povestit câteva detalii pe atunci neștiute despre cel care avea să devină celebrul Papa Francisc.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: