Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ea este femeia care este alergică la apă. Ce pățește de fiecare dată când face baie

Ea este femeia care este alergică la apă. Ce pățește de fiecare dată când face baie

O tânără de Mare Britanie trăiește un calvar din cauza unei alergii și nu orice fel de alergie, ci una provocată de apă.

Tânăra, pe numele ei Niah Selway, are reacții atât de severe încât o singură picătură de apă care îi atinge pielea îi poate provoca o arsură intensă pe tot corpul, care poate dura ore întregi.

Tânăra de 23 de ani suferă de „Prurit Aquagenic”, o alergie care afectează doar foarte puțini oameni din întreaga lume și nu are o cauză cunoscută. Rara afecțiune înseamnă că, chiar dacă organele lui Niah nu sunt afectate și poate încă să bea apă, lichidele nu pot intra în contact cu pielea ei. Până și propriile lacrimi, transpirația sau urina, dacă întră în contact cu pielea îi provoacă reacții alergice.

Nu contează unde mă atinge apa, un singur strop dacă ajunge pe braț durerea se va extinge pe spate și pe abdomen și uneori chiar și în tot corpul. Când fac baie simt că îmi arde tot corpul timp de câteva ore. De-a lungul timpului am învățat să mă adaptez acestei rutine și să fac totul să fie mai puțin traumatizant. De exemplu, de ceva timp mă spăl pe cap separat, nu în timpul băii, ca durerea să fie ceva mai suportabilă. La fel de greu este și atunci când transpir sau folosesc toaleta. Practic e ca o dizabilitate, fiindcă nu pot face lucrurile pe care mi le doresc.”, a povestit Niah Selway pentru o publicație străină.

După ani de investigații în care medicii nu au reușit să găsească niciun remediu, spre începutul anului 2018, Niah a realizat că boala ei nu îi va permite niciodată să ducă o viață normală. Ea spune că toată forța psihică pe care a căpătat-o pentru a lupta cu boala li se datorează parinților și iubitului ei.

Am încetat să mă concentrez asupra a ceea ce se va întâmpla și încerc să rămân pozitivă în viața de zi cu zi. Părinții și iubitul preiau toate responsabilitățile care presupun contactul cu apă și mi-au adaptat viața în jurul meu. M-am îngrijorat mereu când starea mea s-a înrăutățit că prietenii mei mă vor părăsi pentru că nu puteam face lucruri cu ei. Dar sunt uimitori, sunt cu adevărat înțelegători și fac orice efort pentru a încerca să mă vadă„, a continuat să povestească Niah Selway.

Niah Selway are un canal pe youtube unde le povestește internauților cum decurge viața ei și cu ce probleme se confruntă zilnic din cauza bolii pe care o are. Ea este urmărită de sute de mii de fani în mediul online, care spune ea, o fac să vadă viața într-un mod pozitiv prin susținerea lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: