Redactia.ro
Home » Știri » Ea este patroana Pro TV, de fapt. Câți bani face cea mai bogată femeie din estul Europei

Ea este patroana Pro TV, de fapt. Câți bani face cea mai bogată femeie din estul Europei

GALERIE FOTO (2) Renata Kellnerova

După tragicul deces al magnatului în domeniul media și comunicațiilor, Petr Kellner, numele soției sale, Renata Kellnerova, a ieșit din umbră pentru a prelua conducerea afacerilor, devenind astfel cea mai bogată femeie din Europa de Est. Fondat în 1991 de către Petr Kellner, PPF Group a jucat un rol crucial în creșterea sa financiară, ajungând să controleze un număr impresionant de companii și active în întreaga regiune. Cu o avere estimată la 43 de miliarde de dolari, PPF a fost unul dintre actorii principali ai tranziției post-comuniste din Cehia și a reușit să își extindă influența pe piețele din Rusia și China.

Cu toate acestea, schimbările geopolitice și instabilitatea din regiunea cauzată de invazia Rusiei în Ucraina au determinat multe companii, inclusiv PPF, să își reevalueze strategiile și să se concentreze mai mult pe piețele locale. Renata Kellnerova a trebuit să facă față unei perioade dificile de tranziție și adaptare după moartea bruscă a soțului său, învățând să gestioneze operațiunile complexe ale grupului PPF.

Cine este patroana PRO TV

Sub conducerea sa, compania a suferit transformări semnificative, orientându-se către piețele occidentale și consolidând controlul familiei asupra afacerilor. Ea a implementat schimbări importante, inclusiv numirea unui nou director executiv și încheierea unor colaborări anterioare cu aliații soțului său. De asemenea, prin achiziționarea acțiunilor deținute de acționari minoritari și numirea sa și a fiicelor sale în consiliul de administrație, Renata Kellnerova a asigurat un control deplin al familiei asupra afacerilor.

„Prima prioritate a fost să asigur stabilitatea PPF şi apoi să încep să dezvolt din nou afacerile. Mi-am dat seama că PPF este importat pentru mine şi că sarcina mea este să îmi pregătesc copiii astfel încât să aibă posibilitatea să preia conducerea grupului la rândul lor”, a declarat Renata Kellnerova, relatează Adevărul.ro.

Aceste schimbări au contribuit la consolidarea poziției sale ca cea mai bogată femeie din regiune, cu o avere netă estimată la 11.8 miliarde de dolari. Ea și familia sa au început să își dedice tot mai mult timp luării deciziilor cheie în ceea ce privește investițiile companiei, subliniind importanța colaborării strânse cu directorul general al PPF, Jiri Smejc.

Renata Kellnerova
Renata Kellnerova

Câți bani face Renata Kellnerova

Sub conducerea lui Renata Kellnerova, PPF a înregistrat mai multe tranzacții importante, consolidându-și poziția pe piețele europene. Tranzacțiile, precum vânzarea unui pachet de control al operațiunilor de telecomunicații din Europa Centrală și de Est către Emirates Telecommunications Group Co. și vânzarea diviziei de finanțare pentru consumatori către Home Credit Group BV, au contribuit la revenirea companiei la profitabilitate.

„Dacă situaţia o cere, putem lua decizii cu privire la unele tranzacţii într-un singur weekend. La PPF ne mândrim că suntem foarte sensibili când vine vorba să reacţionăm la oportunităţile de investiţii”, a declarat Renata Kellnerova.

Cu toate că strategia de retragere din Asia nu are un calendar precis, Renata Kellnerova a subliniat că accentul principal al afacerii s-a mutat către vest în ultimii ani. Cu noile fonduri disponibile, PPF explorează noi oportunități de achiziții în Europa, inclusiv achiziționarea unei participații în InPost SA din Polonia și o parte din ProSiebenSat.1 Media SE din Germania.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: