Redactia.ro
Home » Știri » Echinocțiul de toamnă în 2021. Ce este și când are loc acest eveniment

Echinocțiul de toamnă în 2021. Ce este și când are loc acest eveniment

Echinocțiul de toamnă în 2021. Ce este și când are loc acest eveniment

Echinocțiul de toamnă în 2021. Conform Observatorului Astronomic miral Vasile Urseanu în 2021, toamna astronomică va începe pe 22 septembrie, la ora 22:21. 

Echinocțiul de toamnă în 2021. Ce este și când are loc acest eveniment

Echinocțiul de toamnă în 2021. Echinocțiul de toamnă marchează intrarea în toamnă, însă nu se produce la aceeași dată, iar asta pentru că anul calendaristic nu este egal cu cel tropic. De la calendarul gregorian, echinocțiul de toamnă s-a produs în zilele de 21, 22, 23 sau 24 septembrie. Cel mai frecvent a fost pe 22 sau 23 septembrie.

Anul acesta, toamna astronomică începe în 22 septembrie la ora 22,21, potrivit Observatorului Astonomic ”Amiral Vasile Urseanu”. Acum este momentul în care Soarele trece prin punctul de intersecție a eclipticii cu ecuatorul ceresc. După echinocțiul de toamnă, ziua se scurtează, iar noaptea devine mai lungă până la solstițiul de iarnă, din 21 decembrie. La echinocțiul de toamnă și de primăvară, ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ.

În zona Polului Nord începe lunga noapte polară, iar în Polul Sud, Soarele va sta deasupra orizontului timp de 6 luni, până la echinocțiul de primăvară. Anul trecut, echinocțiul de toamnă a avut loc de 22 septembrie. Conform Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, acestea sunt datele când va avea loc echinocţiu de toamnă, în următorii opt ani.

Echinocțiul de toamnă în 2021. Ce se întâmplă în timpul echinocțiului de toamnă

La țară, echinocțiul de toamnă reprezintă încheierea muncilor agricole și sărbătorirea acestui eveniment prin sărbătoarea recoltelor. Sătenii obișnuiesc să ducă bucate din recoltă la preot pentru a fi sfințite. După sfințire, se spune că aceste legume și fructe capătă puteri tămăduitoare, scrie Digi24.ro. De asemenea, se spune că în această zi florile plâng pentru că venirea iernii înseamnă și sfârșitul lor.

Pentru a avea flori în ghiveci care să reziste peste iarna trebuie sa le ungi cu mir sfințit la o mănăstire și astfel vor rezista și pe timpul iernii la fereastră. Potrivit tradiției, în această zi se prepara primul must din strugurii proaspăt culeși, se bat nucii și se scutură merele și gutuile.

”Punctul echinocțiului de toamnă, numit și „punct autumnal” , se află pe sfera cerească la intersecția eclipticii (ce reprezintă proiecția pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cerești în cea sudică. Aflându-se deci la această data în dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale est și vest, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopților.

Singurele excepții le întâlnim în regiunile polare, în zona polului nord incepând lunga noapte polară, iar în cea a polului sud Soarele ivindu-se deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocțiului de primavară”, potrivit Observatorului astronimic Amiral Vasile Urseanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: