Redactia.ro
Home » Știri » Edu.ro a publicat baremul de notare și rezolvarea subiectelor la Limba și Literatura Maternă

Edu.ro a publicat baremul de notare și rezolvarea subiectelor la Limba și Literatura Maternă

BAC 2020 Limba materna-Barem

Absolvenții de liceu care s-au înscris la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2020 susțin astăzi cea de-a doua probă.

Conform calendarului publicat de Ministerul Educației și Cercetării, elevii clasei a XII-a susțin astăzi proba scrisă la Limba maternă. Baremul de notare la Limba maternă va fi publicată pe site-ul Edu.ro.

BAC 2020. Proba scrisă la Limba maternă

Astăzi, 23 iunie elevii clasei a XII-a susțin astăzi proba scrisă la Limba maternă, după ce luni, 22 iunie au susținut proba scrisă la Limba și literatura română.

Absolvenții de liceu care s-au înscris la prima sesiune iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2020 au susținut ieri proba scrisă la Limba Română.

Unii dintre elevi s-au confruntat cu subiecte dificile, având în vedere că subiectul III le-a cap dat bătăi de cap celor care încurcă des autorii.

Mulți dintre profesori au rămas muți după ce au auzit ce au scris elevii la subiectul III.

Absolvenții de la profilul real au avut de rezolvat la primul subiect un text scris de autorul Mircea Bandu, după care trebuia să rezolve cinci exerciții.

La punctul B, candidații au avut de rezolvat un text argumentativ despre legătura mass media și crearea imaginii publice a unei persoane.

La subiectul III, cel care i-a pus în dificultate pe elevi, a venit în întâmpinarea candidaților de la profilul real cu un eseu în care să fie prezentate particularitățile unei comedii studiate.

La profilul uman, subiectul III elevii au avut de caracterizat un personaj dintr-o comedie studiată.

BAC 2020. Baremul de notare la Limba maternă

Baremul de notare de la această probă va fi publicată cu începerea orei 15.00, pe site-ul Edu.ro, al Ministerului Educației Naționale.

Cu ajutorul baremului, profesorii vor evalua și nota lucrările absolvenților care au susținut probele de la Bacalaureat 2020.

Pentru fiecare din cele trei subiecte, candidații vor primi 30 de puncte, printre care se acordă și zece puncte din oficiu.

Nota finală se calculează împărțind rezultatul obținut la 10. De menționat este fapotul că nu se acordă fracțiuni de punct, nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate.

Miercuri, 24 iunie elevii clasei a XII-a vor susține proba obligatorie a profilului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: