Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ei sunt frații care s-au îmbogățit în România. Leguma lor se vinde cu 29 de lei legătura

Ei sunt frații care s-au îmbogățit în România. Leguma lor se vinde cu 29 de lei legătura

fratii toma

Florin și Daniel Toma sunt doi frați din Buzău, care și-au câștigat numele de Toma Sparanghel, datorită afacerii pe care au demarat-o.

Florin și Daniel Toma cultivă sparanghel

Așa cum ne dezvăluie și numele lor, cei doi se ocupă cu cultivarea de sparanghel, o legumă este din ce în ce mai căutată în România. Deși prețurile unei legături nu sunt pentru buzunarul oricărui român, afaceriștii din Buzău se laudă că afacerea lor le merge excelent. O singură legătură costă 29 de lei.

Florin și Daniel Toma au pornit afacerea cu sparanghel în urmă cu 12 ani, mai exact în 2011. După ce au citit un articol despre beneficiile sparanghelului, au știut imediat ce vor să facă mai departe. Au cumpărat niște semințe pentru a-și face propriile rădăcini de sparanghe, iar după mulți ani de muncă au cunoscut succesul.

Nu le-a fost deloc ușor, au recunoscut ei într-un interviu pentru că nu știau prea multe despre cultivarea lor. Plantele răsădite din semințele cumpărate de ei au ieșit destul de firave. Totuși, cei doi frați nu au renunțat, notează cei de la Fanatik. Anul următor, aceștia au achiziționat din Germania coroanele necesare pentru o cultură de sparanghel.

Au început să se documenteze mai bine, iar producția a prins și ea contur. Astfel, de nouă ani, cei doi frați produc rădăcini de sparanghel atât pentru ei, cât și pentru cei care vor o astfel de cultură. Iar planurile celor doi nu s-au oprit doar aici.

Se ocupă și de broccolini

După succesul culturii de sparanghel, Florin și Daniel Toma au decis să se axeze și pe broccolini, afacere pe care au demarat-o în 2019.

„Plăcându-ne atât de mult ceea ce facem, am decis să încercăm şi cu o altă legumă: broccolini. Astfel, din 2019 producem broccolini de două ori pe an. Iar mai nou, încercăm să promovăm şi kalettes. Este o încrucişare între varza de Bruxelles şi varza kale.

Această legumă câştigă din ce în ce mai mult teren în ţări precum Germania, Anglia, Spania, fiind apreciată pentru proprietăţile ei nutritive”, spune Daniel Toma, pentru Ziarul Financiar.

Au însă o supărare. Legumele lor nu au ajuns însă în supermarketurile din România. Toma Sparanghel poate fi găsit în Kané, Voilà Bistro, Il Locale, FAYN Urban Eatery şi La Cuptor din Sibiu. De asemenea, sparanghelul cultivat la Buzău mai poate fi achiziționat și pe diferite site-uri de legume din România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: