Redactia.ro
Home » Știri » El este bătrânul din Galați care a uimit o țară întreagă. Povestea lui te va face să plângi în hohote

El este bătrânul din Galați care a uimit o țară întreagă. Povestea lui te va face să plângi în hohote

GALERIE FOTO (2)

O poveste emoționantă a fost adusă la lumină de o tânără din Galați, care ne-a arătat cât de vulnerabili pot fi unii oameni în societatea noastră. Într-o zi obișnuită, tânăra a decis să ducă gunoiul, însă ceea ce a urmat a fost departe de a fi un act obișnuit.

În loc să găsească doar gunoiul obișnuit, a găsit un bătrân care a ieșit din umbra anonimatului său pentru a-i cere ajutor. La început, tânăra s-a simțit speriată de apariția bruscă a acestui bătrân necunoscut, dar apoi a fost cuprinsă de o serie de emoții puternice.

El este bătrânul care a șocat comunitatea din Galați

Bătrânul care i-a ieșit în cale se numea Gheorghe Ceteraș și fusese abandonat de familie cu mulți ani în urmă. Cu toate că viața lui era marcată de suferință și privațiuni, trăia într-un grajd al unui cioban, cu puține resurse la dispoziție. În ciuda situației sale disperate, Gheorghe Ceteraș era un om demn și nu se lăsa învins de greutățile vieții.

De multe ori, pentru a-și asigura hrana și câteva mărunțișuri, trebuia să caute prin gunoaie sau să curețe ghenele, activități pe care le desfășura cu o neînfricată mândrie. În acea zi, el i-a cerut tinerei ajutor sub forma unor bani pentru o cafea caldă, iar aceasta, mișcată de povestea lui, i-a întins o mână de ajutor.

Dar gestul tinerei nu s-a oprit aici. Ea a hotărât să facă mai mult pentru Gheorghe Ceteraș și a început să-i ofere mâncare și alte bunuri de care avea nevoie. Această întâmplare a deschis un capitol nou în viața bătrânului, care nu se mai simțea singur și neglijat în lupta sa pentru supraviețuire.

Povestea bătrânului a făcut înconjurul internetului

Tânăra a hotărât să facă povestea lui Gheorghe Ceteraș cunoscută în mediul online, în speranța că și alți oameni cu inimi generoase vor dori să-l sprijine. Cu determinare și pasiune, ea a început să povestească pe rețelele de socializare povestea lui Gheorghe, lansând un apel la solidaritate și ajutor pentru acest bătrân singuratic.

În curând, mesajul ei a început să se răspândească și să atragă atenția multor oameni. Oamenii din Galați și din întreaga țară au fost impresionați de povestea lui Gheorghe Ceteraș și de nevoile sale, iar răspunsul lor a fost cu adevărat impresionant. Oameni cu suflete nobile au început să doneze bani, mâncare, haine și alte resurse necesare pentru a-i oferi bătrânului o șansă mai bună în viață. Ajutorul a venit sub diverse forme, de la donații materiale la oferte de locuri de muncă pentru Gheorghe Ceteraș.

„Pe domnul Gheorghe Ceteraș (sper că am înțeles bine) l-am întâlnit când duceam gunoiul, cerându-mi niște mărunțiș pentru o cafea caldă. I-am dat, după care am urcat în casă ca să văd ce zacuști și gemuri mai am. Mâncați? Mănânc, cum să nu, îmi zice bucuros domnul Gheorghe. După cum chiar dumnealui mi-a zis, locuiește în satul de peste Dunăre de Galați, la un cioban care și-a făcut milă de el și l-a cazat într-un grajd.

Nu are pensie și nu știe de ce, deși a muncit 40 de ani. E născut în 1947 și de 30 de ani nu mai are nici nevastă. Nu am înțeles exact de ce se află în situația asta acum, având și copii, însă simplul fapt că nu miroasea a alcool și că făcea curat la ghena de gunoi, ca să îi mai dea „băieții” de la Ecosal câte un leu, mi-a stârnit o milă cumplită.

Își dorește un loc de muncă, ca orice, însă nimeni nu vrea să angajeze un om in vârstă. Domnul Gheorghe vine zilnic la ghena de gunoi din Țiglina. Dacă știe cineva pe altcineva care ar putea să îi dea un loc de muncă ca „orice”, după cum a zis chiar el, care nu se teme de muncă, vă rog să mă anunțați. Eu atât l-am putut ajuta. Distribuiți, vă rog., se arată în mesajul postat pe rețelele de socializare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: