Redactia.ro
Home » Știri » Elena a cumpărat o lasagna de la magazin, le-a pus-o pe masă copiilor, dar ce a descoperit ulterior avea să o șocheze: ”Un copil a vomat după ce a văzut ce e în farfurie”

Elena a cumpărat o lasagna de la magazin, le-a pus-o pe masă copiilor, dar ce a descoperit ulterior avea să o șocheze: ”Un copil a vomat după ce a văzut ce e în farfurie”

GALERIE FOTO (2)

Produsele alimentare de la Lidl sunt cunoscute și apreciate de mulți români pentru calitatea și accesibilitatea lor. Cu toate acestea, un recent incident petrecut în Iași a atras atenția asupra necesității de a fi cu atenție sporită atunci când achiziționați alimente din acest hipermarket.

O femeie din Iași a trăit un moment de groază când a descoperit ce se ascundea într-o lasagna achiziționată de la Lidl. Această experiență nefericită a dus la reclamații la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Viermi în mâncarea de la Lidl

Elena din Iași și-a dorit să își surprindă familia cu o cină delicioasă și ușor de pregătit, așa că a optat pentru o lasagna de la Lidl. Cu mare entuziasm, a pus produsul semi-preparat la cuptor și a așteptat cu nerăbdare momentul în care familia sa se va așeza la masă.

Cu toții se pregăteau să savureze acest preparat atunci când un detaliu șocant a ieșit la iveală. În lasagna pe care o pregătise cu atâta dragoste și anticipare se afla un vierme. Această descoperire neașteptată a fost uluitoare și a provocat o reacție imediată din partea familiei.

„Ieri (n.r. – duminică, 24 septembrie 2023), în jurul orei 11:00 am cumpărat lasagna de la Lidl, din Dacia. Seara, în jurul orei 19:00, după ce am gătit-o, am găsit viermele. Nu știu dacă mai avea și alții, mi s-a făcut rău și nu am mai putut să verific.

Nu am ajuns la spital. Am luat două guri, iar unul dintre copii a vomat, după ce a văzut ce e în farfurie. Până acum am luat de vreo 3 ori lasagna de la Lidl. De obicei gătesc acasă lasagna, dar, dacă sunt în criză de timp sau vreau o cantitate mică, cumpărăm de la Lidl”, a declarat Elena, potrivit biz.ro. 

Copiilor li s-a făcut rău instant

Imediat după ce au observat viermele în mâncarea lor, toți membrii familiei Elenei au fost cuprinși de greață. Copiii au avut chiar reacții fizice și au vomitat din cauza șocului și a dezgustului provocat de descoperirea neașteptată.

Cu toții au fost profund afectați de situație și au fost martorii neplăcuți ai lipsei de igienă din produsul achiziționat de la Lidl. Situația era cu atât mai alarmantă cu cât vorbim despre un produs semi-preparat, care ar trebui să fie sigur și curat din punct de vedere alimentar.

Ce măsuri a luat femeia

Elena a fost șocată și revoltată de ceea ce a descoperit în mâncarea cumpărată. Conștientă de gravitatea situației, ea a decis să ia măsuri imediate pentru a rezolva această problemă și pentru a preveni ca alți consumatori să treacă prin aceeași experiență neplăcută.

În primul rând, Elena a sesizat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), entitatea responsabilă pentru protejarea drepturilor și siguranței consumatorilor. De asemenea, ea a contactat și Direcția de Sănătate Publică (DSP) pentru a raporta incidentul și pentru a asigura că se va efectua o investigație adecvată în legătură cu calitatea produsului.

Pe lângă aceste acțiuni, Elena a luat legătura și cu magazinul Lidl de la care a achiziționat lasagna, pentru a semnala problema și pentru a atrage atenția asupra neajunsurilor în ceea ce privește controlul calității produselor comercializate.

„Aseară (n.r. – duminică, 24 septembrie 2023) am trimis mail la Lidl, am completat formularul la ANPC, am trimis mail la DSP. Astăzi (n.r. – luni, 25 septembrie 2023) a fost soțul și a depus reclamație la DSP Iași. Toate aceste demersuri le-am făcut pentru a lua măsuri organele de control, în speranța că nu vor mai exista astfel de produse la vânzare.

Nu aș vrea să dau declarații suplimentare până nu voi fi contactată și de reprezentanții Lidl, să îmi transmită punctul lor de vedere. În această dimineață (n.r. – luni, 25 septembrie 2023) am vorbit cu o reprezentantă de la ei, la numărul de telefon afișat pe site, dumneaei și-a prezentat scuze pentru acest incident”, a mai spus Elena.

Reacția reprezentanților LIDL după cazul semnalat

Cu referire la articolul publicat pe data de 27 septembrie, dorim să facem următoarele precizări:
Sănătatea și siguranța consumatorilor reprezintă o prioritate pentru noi. Așadar, din respect pentru clienții noștri, în magazinele Lidl se găsesc produse de cea mai bună calitate. Mai mult, luăm în permanență măsuri suplimentare de verificare a produselor pe care le comercializăm și ne asigurăm că acestea sunt păstrate în condiții optime încă din momentul în care sosesc în depozitele noastre și, ulterior, pe parcursul lanțului de aprovizionare a magazinelor Lidl.
Cazul semnalat este unul izolat și, în vederea soluționării acestuia, am solicitat o serie de verificări din partea furnizorului cu care colaborăm. Acesta respectă cele mai înalte standarde de siguranţǎ alimentarǎ și efectuează controale constante în fabrică, în fiecare etapă de producție, dar și la mijlocul și la sfârșitul perioadei minime de valabilitate.
Pentru situația semnalată, furnizorul nostru a realizat o analiză a lotului din care face parte produsul prezentat în articol. În urma acesteia, nu au fost găsite deviații sau alte probleme în ceea ce privește calitatea, sau condițiile de depozitare.
Pentru ca produsul să rămână optim de consum și în urma achiziționării, acesta trebuie să fie depozitat la temperaturi sau condiții de păstrare conform indicațiilor de pe ambalaj – în cazul de față, în frigider.
Ne pare rău pentru situație, însă, dorim să vă asigurăm de faptul că atât Lidl România, cât și partenerii noștri sunt preocupați în permanență de respectarea riguroasă a unor standarde înalte de siguranță alimentară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: