Redactia.ro
Home » Știri » Elena Lasconi a demis doi șefi din Câmpulung Muscel: ”Nu şi-au făcut treaba!”

Elena Lasconi a demis doi șefi din Câmpulung Muscel: ”Nu şi-au făcut treaba!”

Elena Lasconi

Noul primar al Câmpulung Muscel, Elena Lasconi ia primele măsuri pentru siguranța oamenilor din zonă. Pentru că nu și-au făcut treaba, edilul i-a demis pe şeful pieţei centrale şi pe şeful Poliţiei Locale din oraş.

Elena Lasconi a demis doi șefi din Câmpulung Muscel

Elena Lasconi pare pusă pe fapte mari de când a devenit primar al Câmpuluilung Muscel. Ea i-a demis pe şeful pieţei centrale şi pe şeful Poliţiei Locale din oraş pentru că nu au aplicat regulile necesare împotriva pandemiei de coronavirus, referitoare la închiderea piețelor la interior.

”Din punctul meu de vedere, aceşti oameni nu mai trebuie să fie în funcţie, însă trebuie urmate toate căile legale. Aceşti oameni nu şi-au făcut treaba. Există o Hotărâre de Guvern ce spune că trebuie să închizi piaţa dacă nu poţi rabata geamurile. Când a venit prefectul săptămâna trecută la Câmpulung pentru a aduce două containere pentru spital l-am rugat să vină şi în piaţă ca să vedem dacă se poate găsi o soluţie. Şi m-am gândit să scoatem două rânduri de geamuri din faţă şi două rânduri de geamuri din spate putem să facem curentul de aer şi să îi ţinem pe comercianţi înăuntru, ar fi fost inuman să îi scoatem afară. Le vom pune şi mai multe aeroterme ca să aibă condiţii civilizate. Această hotărâre trebuia să fie respectată. Iar duminică, atunci când am fost în piaţă, acolo nu era nici măcar un poliţist local, nu era nimeni la intrare cu dezinfectanţi, cu termometru. Plus că era scos doar un rând de geamuri. Practic, doar intra aerul. Şeful pieţei din Câmpulung Muscel trebuia să închidă piaţa până la respectarea tuturor regulilor, iar el nu a făcut acest lucru. E vorba de sănătatea oamenilor. Nici Poliţia Locală nu şi-a făcut treaba, am găsit un poliţist local care era buimac, pe undeva pe lângă piaţă”, a declarat Elena Lasconi pentru Adevărul.

După această întâmplare, Elena Lasconi a precizat că piața din oraș va fi redeschisă de azi (luni-n.r),

”Atât şeful pieţei centrale, cât şi şeful Poliţiei Locale au ignorat hotărârile guvernului, au ignorat autorităţile locale. Cei doi au făcut lucrurile după ureche pe principiul că merge şi aşa… Şeful pieţei centrale este de 15 ani în funcţie. Va fi şi o comisie de disciplină. Noi nu ne jucăm cu vieţile oamenilor. Piaţa centrală va fi redeschisă luni 16 noiembrie după ce vor fi luate toate măsurile. Trebuie să respectăm regulile şi să facem lucrurile să funcţioneze, Eu nu sunt setată să fac rău oamenilor. Dacă oamenii lucrează legal, vor găsi în mine un super-partener, vor fi cei mai fericiţi angajaţi”, a adaugat Elena Lasconi.

Măsura Elenei Lasconi vine în contextul în care Guvernul a decis la nivel național închiderea piețelor la interior.