Redactia.ro
Home » Știri » Elena Udrea a ajuns din nou în fața magistraților! Primele declaraţii

Elena Udrea a ajuns din nou în fața magistraților! Primele declaraţii

Elena Udrea

Elena Udrea a ajuns din nou în fața instanței. Fostul ministru al Turismului a fost audiat, marți, de magistrații Curții de Apel București în dosarul în care este judecat pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor în legătură cu finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Acest dosar de corupție a fost reluat de Curtea de Apel București în luna mai. În același dosar mai sunt judecați Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte al României Traian Băsescu, și jurnalistul Dan Andronic. Aceștia au fost trimiși în judecată de DNA în iulie 2007.

„Nu există bani care s-ar fi schimbat în cash, dar s-au plătit niște panouri publicitare pentru campania de la referendum, mesajul a fost „Vino și tu la referendum”, a declarat Elena Udrea, după ce a ieșit de la audieri.

Întrebată dacă a fost audiat şi fostul preşedinte Traian Băsescu, Elena Udrea a declarat: „N-avea de ce pentru ca dânsul nu e parte, dar eu pun o întrebare simplă: cine este beneficiarul, cine a fost beneficiarul acestor sume plătite? Că nu a fost vorba de un candidat, că nu a fost campania pentru Traian Băsescu, a fost campania pentru referendum, este foarte interesant de identificat pentru că la o infracţiune trebuie să existe şi un beneficiar, cine a fost beneficiarul acestor mesaje afișate pe panourile respective! În cazul referendumul, poporul român!”.

Elena Udrea este acuzată de infracțiuni grave

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, care era candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte).

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție susţin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campanie, scrie Agerpres.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: