Redactia.ro
Home » Știri » Elena Udrea face o ultimă încercare de a scăpa de condamnarea în dosarul Gala Bute. Despre ce este vorba, de fapt

Elena Udrea face o ultimă încercare de a scăpa de condamnarea în dosarul Gala Bute. Despre ce este vorba, de fapt

Elena Udrea face o ultimă încercare de a scăpa de condamnarea în dosarul Gala Bute. Despre ce este vorba, de fapt

Elena Udrea face o ultimă încercare de a scăpa de condamnarea în dosarul Gala Bute. Fosta politiciană a transmis, luni, prin videoconferință din Bulgaria, în cadrul procesului în care încearcă printr-o cale extraordinară de atac să scape de condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea face o ultimă încercare de a scăpa de condamnarea în dosarul Gala Bute. Despre ce este vorba, de fapt

Înalta Curte de Casație și Justișie ar fi trebuit luni să ia în dezbatere recursul în casație introdus de Elena Udrea. Ultima cale extraordinară de atac la care poate apela fostul ministru al Turismului pentru a obține rejudecarea dosarului. Fosta politiciană a transmis, luni, prin intermediul avocaților săi, că nu vrea să fie audiatp de judecătorii români. Trei avocați angajați de Elena Udrea a explicat instanței că fostul ministru a dat o declarație în Bulgaria și nu mai dorește să fie audiată prin videoconferință.

Președintele completului de judecată a decis, că Udrea tebuie audiată în Bulgaria, iar procesul a fost amânat, fiind stabilit termen pentru data de 23 mai. Avocatul Elenei Udrea susține că sunt șanse de 50% ca recursul în casație să fie admis de judecători.„Au şi ei reţinerile lor, şi le e greu să valideze toate inadvertenţele care există în deciziile judecătorilor români. Teoretic, orice este posibil. Nu este obligatorie prezenţa ei în sala de judecată. De altfel, din 2019, de când se judecă recursul în casaţie, Elena Udrea nu a venit niciodată la proces”, a menţionat avocatul Elenei Udrea, potrivit Libertatea.

Ce spune Traian Băsescu despre condamnarea Elenei Băsescu

De asemenea, apărătorul Elenei Udrea susține că aceasta a fost arestată în mod nelegal în Bulgaria. Avocatul fostei politiciene susține că decizia pronunțată de ÎCCJ la 7 aprilie, cea care a trimis-o în judecată pe Elena Udrea, poate fi atacată în continuare. Pe de altă parte, Traian Băsescu susține că Udrea nu a fost condamnată legal și că nu au existat probe reale împotriva ei.

„Atunci înseamnă că trebuie să ne uităm într-o lege a finanţării partidelor de la vremea respectivă. Nu pe probe (merge la închisoare Elena Udrea – n.r.). Arătaţi-mi un singur leu pe care şi l-a însuşit Elena Udrea! Un leu. Degeaba mă întrebaţi pe mine, că eu o să vă spun că Elena Udrea nu a dus niciun leu acasă. Atunci înseamnă că trebuie să ne uităm într-o lege a finanţării partidelor de la vremea respectivă care spune foarte clar că banii primiţi ilegal pentru campanii se confiscă. Nu vorbeşte de puşcărie.

Deci dacă discutăm de finanţări de campanii, avem o lege a finanţării campaniilor, pe care nimeni nu vrea să o respecte. Ăsta-i răspunsul meu, nu am altul, pentru că atâta timp cât nu sunt duşi acasă, sunt bani care au fost utilizaţi pentru campanie.A fost o finanţare ilegală, ea se confiscă şi cel care a finanţat este amendat cu suma pe care a dat-o, sau partidul, depinde dacă partidul nu a luat declaraţie scrisă de la cel care a finanţat campania”, a declarat el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: