Redactia.ro
Home » Știri » Elena Udrea, mărturisire ŞOCANTĂ în faţa judecătorilor bulgari. Ce i s-ar întâmpla dacă ar fi extrădată în România

Elena Udrea, mărturisire ŞOCANTĂ în faţa judecătorilor bulgari. Ce i s-ar întâmpla dacă ar fi extrădată în România

Elena Udrea nu mai vrea sub nicio formă să revină în România. Fostul ministru, care acum se află în Bulgaria, încearcă să evite extrădarea în ţara de baştină, unde a fost condamnată la 6 ani de închisoare din Gala Bute.

Judecătorii de la Curtea Supremă din Sofia trebuie să ia decizia, luni, dacă o extrădează sau nu în România.

Udrea spune că în România e victima sistemului

Elena Udrea le-a spus judecătorilor bulgari că nu vrea să revină în România pentru că-i este teamă pentru viaţa ei. Fostul ministru a spus că este o victimă a sistemului politic şi că data trecută când a fost închisă a primit ameninţări cu moartea.

Aceasta a vrut să scape însă de sentința sa de 6 ani cu executare motiv pentru care a fugit din țară, dar a fost prins de grănicerii din Bulgaria în data de 8 aprilie, când încerca să treacă granița spre Grecia, prin vama Kulata, la doar câteva ore de când judecătorii instanței supreme anunțaseră sentința de condamnare.

Cum va fi adusă Udrea în ţară

În cazul în care magistraţii de la sud de Dunăre vor decide, totuşi, extrădarea fostului ministru, atunci de repatrierea femeii se va ocupa Ministerul de Interne de la Bucureşti. Potrivit ministrului de Interne, procedurile sunt foarte clare, iar durata va fi comunicată de Poliţie, în colaborare cu partea bulgară.

Procedura este una cunoscută, internaţională. În momentul în care această decizie de astăzi rămâne definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile, Centrul internaţional de cooperare poliţienească va demara procedurile internaţionale în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea. Cum se va întâmpla acest lucru vor decide poliţiştii”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: