Redactia.ro
Home » Știri » Elevă de la seral, hărțuită de un profesor de matematică. Bărbatul i-a cerut poze nud și a amenințat-o

Elevă de la seral, hărțuită de un profesor de matematică. Bărbatul i-a cerut poze nud și a amenințat-o

GALERIE FOTO (3)

Un profesor de matematică de la un liceu din Piatra Neamț este acuzat de o elevă de la seral că a hărțuit-o. Tânăra în vârstă de 21 de ani a mărturisit că bărbatul, cadru didactic în vârstă de 45 de ani, îi cerea poze nud, i-a adresat vorbe indecente și a amenințat-o. Fata s-a plâns directoarei unității de învățământ, care spune că nu are cum să ia măsuri împotriva profesorului. Jurnaliștii de la Rise Project au dezvăluit cazul pe larg.

Caz șocant la un liceu din Piatra Neamț! Un profesor, acuzat de hărțuirea unei eleve

Un caz impresionat are loc la un liceu din Piatra Neamț. Jurnaliștii de la Rise Project au dezvăluit că un profesor de matematică este acuzat de o elevă de la seral, în vârstă de 21 ani, că a hărțuit-o. Tănăra mărturisit că bărbatul îi cerea poze cu ea dezbrăcată, iar după ce l-a reclamat conducerii școlii, acesta i-a adresat vorbe indecente și a amenințat-o. Directoarea unității de învățămânat spune că situația a avut loc în afara școlii, drept urmare nu-l poate trage la răspundere pe cadrul didactic.

Totul s-a întâmplat, anul trecut, în octombrie, în timp ce profesorul, Cristian Pipirigeanu, de matematică, de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, din Piatra Neamț, și eleva discutau pe chat-ul de Facebook despre teme. La un moment dat, acesta a început să-i facă propuneri idecente: „Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul. O poză incendiară ar înfrumuseța zilele mele. Nu am pus niciodată 2 și 3 la elevele frumoase” , i-a scris cadrul didactic fetei.

Eleva este mamă și este căsătorită

Eleva care vine cu aceste acuzații este căsătorită și are un copil. Nu a terminat la timp liceul, însă a optat acum pentru un învățământ la seral, încăt după finalizarea cursurilor să urmeze Medicina. Soțul ei este mecanic auto și muncesc cot la cot pentru a avea tot ce le trebuie. În momentul în care a observat atitudinea dascălului său, s-a dus la directoare pentru a cere să fie mutată la un alt liceu, pentru a nu mai merge la orele de matematică ale profesorului Pipirigeanu. Directoarea a trimis-o să facă plângere la poliție, precizându-i că nu poate lua măsuri împotriva bărbatului în vârstă de 45 de ani, pentru că totul a avut loc în afara școlii.

”Trebuia să facă plângere la Poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara. S-a cerut înscrisă la o clasă de mecanică, o clasă plină de băieți, cam ciudată dorința ei… Fătucă dragă, este o clasă de băieți acolo, nu prea s-ar potrivi cu sexul dumitale. O fată singură într-o clasă cu băieți și bărbați? Noi avem profil și de textile, un profil care s-ar potrivi cu mult mai bine pentru viitorul profesional al unei tinere.”, i-a explicat directoarea jurnalistului de la Rise Project, care a contactat-o.

Andreea Rusu, directoare executivă la Centrul FILIA, un ONG care luptă pentru drepturile femeilor, o contrazice pe directoare: „Relațiile dintre profesori și elevi nu dispar în momentul în care ieși din spațiul fizic al școlii, relația de putere rămâne și mai departe”.

Profesorul a insultat-o și a decurs la amenințări

De îndată ce a aflat că l-a reclamat, profesorul i-a scris tinerei: ”c***a în călduri”, „h********ă”, c***ă”, „j****e ordinară”/ ”Era o oră târzie și am tras singur două damigene de vin (…) deci eram în timpul liber când pot agăța câte c***e vreau”/ „Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiție, frate de polițistă”.

Directoarea școlii a mai declarat că va demara o anchetă în acest caz.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: