Redactia.ro
Home » Știri » Elevele au încurcat școala cu discoteca! Cum s-a prezentat o tânără în prima zi de școală

Elevele au încurcat școala cu discoteca! Cum s-a prezentat o tânără în prima zi de școală

GALERIE FOTO (3)Elevele au încurcat școala cu discoteca! Cum s-a prezentat o tânără în prima zi de școală

Elevii au avut astăzi prima lor zi de școală din anul acesta, iar pe lângă aglomerație, părinți fericiți și totodată emoționați, copii și adolescenți fericiți, au fost și unele eleve care au uitat cum este să fii iarăși pe bancile școlii. 

Elevele au încurcat școala cu discoteca! Cum s-a prezentat o tânără în prima zi de școală

Prima zi de școală a fost un prilej bun pe tinerii care și-au dorit să-și revadă colegii. Vacanța de vară, dar și pandemia de coronavirus i-a îndepărtat, însă acum au timp să recupereze toate momentele pe care le-au pierdut. Cu toate acestea, se pare că unii elevi au uitat cum să se poarte la școală și mai ales că ce poarte, căci o elevă a venit într-o ținută mai mult de discotecă decât de liceu.

În liceele de prestigiu din București, pe lângă emoții au fost la putere și hainele noi, mașinile de fițe și încălțările de firmă, condimentate cu un corp lucrat la sală. Ba chiar, unii elevi au uitat, se pare, că a început școala și au venit îmbrăcați ca de oraș, club sau alte locuri de distracție.

La fel a procedat și o elevă de la Colegiul Sf. Sava din București, care s-a îmbrăcat în prima zi de școală, ca de discotecă. O bluză albă mulată, fustă gri creion și ghete negre până la glezne, ținută condimentată de plete în vânt, toate acestea au construit un outfit de școală, în opinia elevei. Rămâne de văzut dacă totul a fost doar o excepție în prima zi de școală sau așa se îmbracă elevii de la liceele din Capitală, scrie cancan.ro.

Care este structua noului an școlar

Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Educației, anul școlar 2021-2022 se structurează pe două semestre, adică 34 de săptămâni, după cum urmează:

  • Semestrul I  va avea 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021- 22 decembrie 2021.
  • Semestrul al II-lea  va avea 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022- 10 iunie 2022, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8- 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

De asemenea, elevii vor avea patru vacante în acest an, respectiv:

  • 25- 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;
  • 23 decembrie 2021- 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;
  • 15 aprilie 2022- 1 mai 2022: vacanța de primăvară;
  • 11 iunie 2022- până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

În situația suspendării cursurilor, măsurile privind parcurgerea integrală a programei școlare prin modalități alternative stabilite de consiliul de administrație al școlii nu se dispun pe durata vacanțelor școlare, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Etichete: