Redactia.ro
Home » Știri » Elevi de clasă primară, care merg pe jos la școală. De bună voie. Cum sunt răsplătiți micuții

Elevi de clasă primară, care merg pe jos la școală. De bună voie. Cum sunt răsplătiți micuții

Elevi de clasă primară, care merg pe jos la școală. De bună voie. Cum sunt răsplătiți micuții

Unii elevi de clasă primară din țară merg pe jos la școală, de bună voie și nesiliți de nimeni. Iată despre ce este vorba și cum le este răsplătit acest lucru.

Elevi de clasă primară, care merg pe jos la școală. De bună voie. Cum sunt răsplătiți micuții

De obicei, copiii sunt duși la școală de către părinți cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun. Iată că în anumite zone din țară lucrurile stau altfel.

Sute de copii din clasele primare și nu numai din Odorheiu Secuiesc merg pe jos la şcoală. Nu singuri, evident, ci sunt însoţiţi în locuri prestabilite de către voluntari şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

Elevilor le place și văd partea bună a acestui demers. Toată lumea pare încântată, de altfel.

„Este o iniţiativă binevenită pentru toată lumea, şi pentru părinţi şi pentru copii, dar şi pentru noi, că începem ziua aşa dinamic”, a spus Puskas Emese, voluntar, potrivit Observator.

Totul se întâmplă în cadrul Programului Pedibus, care are ca scop reducerea aglomeraţiei care se formează pe şoselele din oraş la primele ore ale dimineţii, dar şi promovarea mersului pe jos. Elevii care se deplasează astfel până la școală sunt recompensaţi pe parcursul anului şcolar cu puncte, iar cei care adună cele mai multe vor primi diverse cadouri.

Laszlo Eva, potrivit Observator: „Pentru fiecare părinte este o mare bucurie să meargă copilul pe jos”.

Proiectul Pedibus este o inițiativă a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe prin care și-a propus să motiveze elevii din oraş să meargă la școală pe jos, deoarece poate fi o metodă – pe cât de sănătoasă, pe atât de distractivă – de a începe ziua. Copiii care își doresc să participe la acest program vor fi așteptați în fiecare dimineață de către voluntari, în stațiile marcate din oraș, pentru a fi însoțiți pe jos până la școală. Programul a mai fost lansat şi în Miercurea Ciuc, în luna noiembrie 2022, potrivit sursei mai sus menționate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: