Redactia.ro
Home » Știri » Elevii din clasa a VIII-a și a VII-a se întorc la școală. Anunțul ministrului Educației

Elevii din clasa a VIII-a și a VII-a se întorc la școală. Anunțul ministrului Educației

Elevii din clasa a VIII-a și a VII-a se întorc la școală

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat că elevii din clasele terminale se pot întoarce la școală, însă doar pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Aceasta nu a spus de când vor începe cursurile, care vor avea loc față în față cu cadrele didactice.

Elevii din clasa a VIII-a și a VII-a se întorc la școală. Anunțul important făcut de Anisie

Ministrul Educației a anunțat miecuri seara că elevii clasei a VIII-a și a VII-a se vor putea întoarce la școală, însă doar pentru pregătirea examenelor naționale. În schimb, Monica Anisie nu a spus de când vor începe cursurile față în față cu profesorii. „Așa cum am procedat și în primăvară, noi am susținut elevii care trebuia să participe la examenele naționale. Am și redeschis unitățile de învățământ pentru două săptămâni tocmai pentru a da posibilitatea copiilor să revină în spațiul școlii și să facă ore de pregătire cu profesorii pentru examenele naționale. Am experimentat deja acest lucru și vom continua” a spus Monica Anisie.

În total sunt peste 4.000 de școli aflate în scenariul roșu din cauza pandemiei de coronavirus, elevii făcând cursuri exclusiv online. „Această școală online nu oferă o pregătire adevărată în acest sens al examenelor finale”, crede un elev de clasa a douăsprezecea. Elevii în clasele terminale susțin că în cazul în care orele de curs nu se vor relua la școală, vor fi nevoiți să apeleze la meditații.

Soluție ca elevii să ajungă fizic la școală

În România, în școlile de stat și private sunt peste 140.000 de elevi în clasa a opta, peste 150.000 în clasele a XII-a și peste 20.000 în clasa a treisprezecea. Pentru acești elevi, autoritățile responsabile trebuie să găsească de urgență o soluție ca ei să revină la școli, penru a se pregăti față în față cu cadrele didactice.

De asemenea, în cazul în care se va decide ca aceștia să meargă la școală, trebuie anunțați din timp. „Elevii îşi doresc revenirea la cursurile fizice pentru că e un examen important, atât ca evaluare naţională cât şi bacalaureat. Pregătirea cu doar câteva săptămâni înainte de examene s-ar putea să fie mai mult tardivă″, spune Cătălina Ifrim, CMEB. Peste un milion de elevi din țară învață în mediul online, iar în prezent sunt semnate 27.000 de petiții prin care se cere redeschiderea unităților de învățământ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: