Redactia.ro
Home » Știri » Elevii intră acum în vacanța mare? Propunerea prim-vicepreședintelui PMP

Elevii intră acum în vacanța mare? Propunerea prim-vicepreședintelui PMP

Prim-vicepreședintele PMP, Cristian Diaconescu, pune în dezbatere publică propunerea ca elevii să  intre acum în acanța mare și să facă orele rămase la vară. 

 

 

Elevii ar putea intra acum în vacanța mare

 

 

Cristian Diaconescu, prim-vicepreședintele PMP, a pus în dezbatere publică propunerea ca elevii să recupereze vara viitoare orele rămase, iar vacanța mare să fie luată acum.

”Am primit semnale numeroase din partea profesorilor dar şi a părinţilor preocupaţi atât de sănătatea copiilor cât şi de calitatea actului educaţional.Cei cu care am discutat, înţelegând situaţia complicată prin care trece societatea, au o propunere simplă adresată autorităţilor: Mutarea în această perioadă a “vacanţei mari“ urmând ca recuperarea procesului de educaţie să se realizeze pe perioada verii”, a fost mesajul liderului din PMP pe contul personal de Facebook.

Cristian Diaconescu argumentează că, în tot acest timp, se va ieși din perioada gripei sezoniere și s-ar putea concretiza măsuriel sanitare necesare, care astăzi sunt doar în lucru. ,,Ar fi în discuţie câteva săptămâni până la obişnuita vacanţă de iarnă. La rugămintea celor cu care am comunicat, pun în dezbatere această temă”a mai spus prim-vicepreședintele PMP.

 

 

Ideea propusă de Diaconescu nu poate fi pusă în aplicare

 

 

În urma mesajului postat de Cristian Diaconescu pe contul personal de Facebook, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, spune că ideea nu poate fi pusă în aplicare. Astfel, calendarul activităților pentru perioada avcanței de vară ar fi încălcat. În acea perioaă se susțin examenle naționale și examenul de bacalaureat.

”Noi interacționăm cu sute de mii de părinți și nu a venit niciodată o astfel de idee. Din păcate intenția bună nu poate fi pusă în aplicare pentru că în perioada vacanței de vară calendarul activităților este plin. Avem evaluarea națională, examenul de bacalaureat cu cele 2-3 sesiuni dacă o luăm în calcul și pe cea pentru olimpici, avem definitivat, avem titularizare, este imposibil să renunți în acea perioadă astfel încât să muți cursurile atunci, pentru că ne va fi greu să ne reluăm activitatea normală”, a mai spus Iulian Cristache într-o intervenție telefonică la Antena 3.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: