Redactia.ro
Home » Știri » Elevii vor purta măști de protecție și în noul an școlar. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății

Elevii vor purta măști de protecție și în noul an școlar. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății

Elevii vor purta măști de protecție și în noul an școlar. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății

Elevii vor purta măști de protecție și în noul an școlar, potrivit ministrului Sănătății. Ioana Mihăilă a declarat că pandemia este departe de ase fi încheiat. 

Elevii vor purta măști de protecție și în noul an școlar. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății

Deși mai este mai mult de o lună până la începerea noului an școlar, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății din România, a declarat că elevii vor fi nevoiți să poarte mască de protecție în continuare. Potrivit acesteia, pandemia este departe de a se fi încheiat, iar copiii trebuie să ia măsuri de protecție în continuare.

Ministrul Sănătății își dorește ca elevii să se poată întoarce fizic în noul an școlar fără a mai exista riscul învățatului de acasă, astfe că, aceasta a declarat că pentru intenția este ca elevii să continue să poarte masca de protecție în unitățile de învățământ.

”E important să continuăm să aplicăm acele măsuri care s-au dovedit eficiente, cum este purtatul măştii în spaţiile închise, cum este ventilaţia permanentă şi igienă mâinilor. În acest sens, am solicitat Institutului Naţional de Sănătate Publică un punct de vedere care va fi transmis Ministerului Educaţiei referitor la ce măsuri ar trebui să fie luate din toamnă pentru a diminua cât mai mult riscul acesta de propagare a infecţiei în şcoli”, a declarat ministrul la un post TV.

De asemenea, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a făcut un apel la cadrele didactice să se vaccineze împotriva coronavirusului, amintind că varianta Delta este mult mai contagioasă.

”E foarte important de reţinut că aceste cadre didactice nevaccinate sunt la mai mare risc de a contracta ele însele infecţia. Trebuie să conştientizăm însă că 20-50% din aceste persoane ajung să se infecteze cu tulpină Delta. Mesajul de transmis în acest moment cadrelor didactice este să vaccineze pentru protecţia în special a lor”, a mai spus ministrul Sănătății.

Ce se întâmplă din toamnă cu elevii nevaccinați

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății, a făcut noi dezvăluiri privind desfălusarea cursurilor în România din toamna anului 2021. Aceasta a precizat că elevii care nu se vor vaccina, vor fi obligați să poarte mască pe tot parcursul desfășurării orelor de curs.

”Vom susține ca la interior copiii să rămână cu mască, cel puțin cei care nu sunt vaccinați. (…) Trebuie judecat și în funcție de incidență, se poate discuta și o măsură de relaxare în interior. Totuși, lecția din Marea Britanie ne învață că, atunci când a fost o relaxare, a crescut numărul cazurilor”, a spus Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății.

De asemenea, aceasta a mai precizat că este foarte important ca pâmă la venirea anotimpului rece, cât mai multe persoane să fie vaccinate. Acesta a spus că există posibilitatea să ne așteptăm la un nou val de COVID și că va exista riscul să fie mai intens decât celelalte.

”Cred că, dacă nu ne vaccinăm, ne putem aştepta la un val patru mai intens şi, dacă reuşim să vaccinăm un mare procent al populaţiei şi mai ales al populaţiei la risc (…) ne putem aştepta ca acest val patru să fie uşor gestionabil. Cred că este posibil să mai creştem ritmul de vaccinare sau măcar să-l menţinem ca şi acum. Cred că este posibil, dar cu eforturi mai mari, mai ales din punct de vedere al muncii de convingere să reuşim să vaccinăm mai mult în mediul rural pentru că acolo dorinţa de vaccinare este mai redusă. Probabil în câteva săptămâni vom ajunge la cinci milioane (de persoane vaccinate – n.r)”, a precizat Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: