Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății a făcut anunțul! Ce se întâmplă din toamnă cu elevii nevaccinați

Ministrul Sănătății a făcut anunțul! Ce se întâmplă din toamnă cu elevii nevaccinați

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății, a făcut noi referințe la desfășurarea sistemului educațional din toamnă ce urmează. Ministrul Sănătății a precizat că desfășurarea cursurilor va fi tot în condiții stricte, iar în cazul elevilor nevaccinați se va pune problema purtării măștii pe tot parcursul cursurilor.

Ce a declarat Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății, a făcut noi dezvăluiri privind desfălusarea cursurilor în România din toamna anului 2021. Aceasta a precizat că elevii care nu se vor vaccina, vor fi obligați să poarte mască pe tot parcursul desfășurării orelor de curs.

Vom susține ca la interior copiii să rămână cu mască, cel puțin cei care nu sunt vaccinați. (…) Trebuie judecat și în funcție de incidență, se poate discuta și o măsură de relaxare în interior. Totuși, lecția din Marea Britanie ne învață că, atunci când a fost o relaxare, a crescut numărul cazurilor.„, a spus Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății.

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății a mai precizat că este foarte important ca pâmă la venirea anotimpului rece, cât mai multe persoane să fie vaccinate. Acesta a spus că există posibilitatea să ne așteptăm la un nou val de COVID și că va exista riscul să fie mai intens decât celelalte.

„Cred că, dacă nu ne vaccinăm, ne putem aştepta la un val patru mai intens şi, dacă reuşim să vaccinăm un mare procent al populaţiei şi mai ales al populaţiei la risc (…) ne putem aştepta ca acest val patru să fie uşor gestionabil. Cred că este posibil să mai creştem ritmul de vaccinare sau măcar să-l menţinem ca şi acum. Cred că este posibil, dar cu eforturi mai mari, mai ales din punct de vedere al muncii de convingere să reuşim să vaccinăm mai mult în mediul rural pentru că acolo dorinţa de vaccinare este mai redusă. Probabil în câteva săptămâni vom ajunge la cinci milioane (de persoane vaccinate – n.r).„, a precizat Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății.

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății a vorbit despre valul patru

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății și-a exprimat opinia despre un posibil val patru al pandemiei. Aceasta a precizat că se așteaptă să nu mai ajungem la această încărcătură de pacienţi pe care România a avut-o în valurile doi şi trei deoarece o bună parte din populație este vaccinată.

Dacă vorbim de valul patru şi cum ne pregătim, cred că acele lecţii pe care le-am învăţat în celelalte valuri de până acum trebuie să ne înveţe să fim mai flexibili, să nu ajungem într-o extremă sau alta, ne aşteptăm să nu mai ajungem la această încărcătură de pacienţi pe care am avut-o în valurile doi şi trei, pentru că am avut un procent de persoane vaccinate şi un alt procent de persoane care au trecut prin infecţie, motiv pentru care, cel puţin în acest moment, nu cred că mai este cazul ca spitalele să fie închise pentru pacienţii non-covid.„, a mai adăugat Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: